IN MEMORIAM

Deda Đorđe Mihailović, čuvar srpskog vojničkog groblja „Zejtinlik“ u Solunu, preminuo je danas u 96. godini.

Deda Đorđe je preminuo u svojoj kući, okružen porodicom, suprugom, ćerkom, ima i dve unuke i dvoje prauničadi. Već dve nedelje bio je jako loše. Promene vremena nikako nisu odgovarale njegovim plućima, s kojima je oduvek imao problema.
cheap human hair wigs
wigs on sale
best human hair wigs online
human hair wigs cheap
best human hair wigs online
custom wigs
best wigs
cheap human hair lace front wigs
wig shops
custom wigs
human hair glueless wigs
wig stores
best wigs on amazon
human hair wigs lace front
best wigs for black women
best wig outlet
lace front wig human hair
wigs store
wholesale wigs
human hair wigs for black women
cheap lace front wigs
best wig outlet
wigs stores
wig store near me
best human hair wigs online
wig shop online
wig stores
headband wig human hair
best wigs for white women
blonde wig
wig outlet
ash blonde wig
wholesale wigs
cheap wig
best wigs for black women
wig for sale
custom wigs
best online wig store
glueless wigs for beginners
Synthetic Wigs
custom wigs

deda đorđe

Već je godinama bio narušenog zdravlja, a umro je kako je i želeo, u svojoj kući sa porodicom. Želja mu je bila da bude sahranjen na „Zejtinliku“, gde mu počivaju i otac i deda.

Više od pola veka, deda Đorđe koji je rođen 1. maja 1928. godine, čuvao je grobove ratnika iz slavnog vremena, koji su poginuli za otadžbinu prilikom proboja Solunskog fronta. Na Zejtinliku počivaju mošti 21.000 ratnika, od kojih su 8.000 iz Srbije.

Deda Đorđe zna imena svakoga od njih i čuva ih od zaborava, dočekuje turiste, kao i potomke Solunaca. Mnogi, ipak, ne znaju da on nije prvi čuvar groblja na Zejtinliku.

Prvi je bio Đorđev deda, solunski dobrovoljac Savo Mihailović, Srbin iz Grblja kod Boke Kotorske. Savo je svoje pokojne saborce čuvao do svoje smrti 1928. godine, kada im se pridružio. Sahranjen je kraj njih, na Zejtinliku.

Nasledio ga je Đorđev otac, Đuro Mihailović, koji je tokom Drugog svetskog rata sačuvao groblje i njegove relikvije od nacističke pljačke. Kad je Đuro umro 1961. godine bio je takođe sahranjen na Zejtinliku, uz oca. Dužnost čuvara groblja pripala je Đorđu. Mihajlović je bio čuvar groblja do maja 2022. godine, a odstupio je zbog narušenog zdravlja.

Deda Đorđe nakon očeve smrti duže od pola veka brinuo je o uređenju grobnica, a posetiocima je govorio o slavnoj i tragičnoj istoriji, uz kazivanje stihova Vojislava Ilića Mlađeg. Odlikovan je Ordenom srpske zastave drugog stepena i Ordenom Svetog Save prvog stepena. Raša Perić posvetio mu je pesmu „Maršira svu noć“. Odlikovan je jula 2014. godine Ordenom srpske zastave drugog stepena.