POMOĆNO SREDSTVO ZDRAVLJA

Esencijalno ulje đumbira može da se kupi, ali isto tako i da se jednostavno napravi kod kuće od dva sastojka – đumbira i maslinovog ulja!

Esencijalno ulje đumbira najčešće se koristi za inhalaciju kako bi se olakšali simptomi prehlade i gripa.

ulje đumbira

Jednostavno se doda u vruću vodu, glava se prekrije peškirom i udiše se para. Međutim, ovo ulje odlično je i za masažu tela, posebno za opuštanje nakon velikog stresa.

Esencijalno ulje zdravog korena đumbira može da se kupi u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici, ali isto tako može da se napravi i kod kuće od dva sastojka koje ćete pronaći u svakoj radnji – od đumbira i maslinovog ulja!

Recept:

Nasecite đumbir zajedno s korom, tako da napunite šolju od 2,4 decilitra. Potom u vatrostalnu posudu sipajte šolju i po maslinovog ulja i dodajte đumbir. Stavite to u rernu i ostavite oko dva sata na temperaturi od nekih 70 stepeni.

Potom u cediljku stavite čistu gazu i procedite ulje. Na kraju gazu rukama stisnite kako biste iscedili što više toga. Ulje sipajte u teglu i stavite datum kada ste ga napravili. Obično može da se upotrebljava oko šest meseci. Čuvajte ga na tamnom i hladnom mestu.

Izvor: Prva.rs