IDEJE ZA OPREMANJE

Svi žele bazen, posebno tokom vrelih letnjih meseci. Bazeni iznad zemlje su popularna opcija zbog svoje pristupačnosti i jednostavne instalacije.

Međutim, da bi prostor oko bazena bio funkcionalan i estetski privlačan, važno je da izgradite palubu ili terasu koja će ga okruživati.

bazen

Ako prvi put ne uspete da postignete željeni izgled oko bazena, ne brinite. Postoje brojne ideje za uređenje okoline nadzemnog bazena koje vam mogu pomoći da se približite viziji savršenog dvorišta.

Zašto je važno imati terasu uz nadzemne bazene?

Nadzemni bazeni kao što su Intex bazeni sami po sebi pružaju mnogo zadovoljstva, ali tek sa terasom ili prostorom za odmor postaju potpuni doživljaj.

Evo nekoliko najvažnijih razloga zašto je dobro imati terasu ili prostor za odmor uz bazen:

Pomažu proširenju prostora oko bazena

Bazen na nadzemnom postolju ne nudi mnogo osim samog bazena. Međutim, dodavanje terase ili prostora za sunčanje stvara više upotrebljivog prostora oko bazena. Na taj način, čak i ako neko ne pliva, može biti blizu vode i uključen u svu zabavu. Veći prostor za sunčanje takođe stvara još više korisnog prostora za opuštanje, roštiljanje i uživanje u letnjim danima.

Povećava bezbednost

Još jedna prednost terasa oko nadzemnih bazena je dodatna bezbednost. Vlasnici kuća sa malom decom treba posebno da budu oprezni i preduzmu preventivne mere kako bi se osiguralo da deca ne mogu da pristupe bazenu bez nadzora. Najbolji način da to uradite je da imate palubu ili terasu gde ih možete pažljivo nadgledati. Ograda bi dodatno povećala mere bezbednosti i sprečila pristup deci bez nadzora.

Stvara fokusnu tačku

Bazen će služiti kao glavna karakteristika vašeg imanja, ali dodavanje terase ili deka će je unaprediti i učiniti je tačkom fokusa vašeg dvorišta. Dobro dizajnirana terasa ili prostor za sunčanje biće atraktivan i svestran i dobro će se uklopiti u ostatak vašeg estetskog dizajna, stvarajući ujedno koristan prostor za uživanje svih.

Povećava vrednost vašeg doma

Kvalitetan bazen na nadzemnoj površini i atraktivna, dobro dizajnirana terasa ili dek mogu povećati vrednost vašeg doma. Koristite materijale poput drveta, kompozita ili cementa kako biste osigurali da dodate što je moguće više vrednosti. Kocke su visokokvalitetna opcija za koju bi kupci nekretnina takođe bili voljni da plate više.

Ideje za uređenje prostora oko bazena

Dodajte sigurnosne mere sa kapijom

Sigurnost je važna kod bazena, kako onih u zemlji, tako i onih iznad nje. Morate osigurati da mala deca ne mogu pristupiti prostoru bazena bez odrasle osobe. Jedan od načina da to osigurate je dodavanjem kapije na vaše ideje za dizajn terase bazena iznad zemlje.

Koristite drvo za dizajn vaše terase

Drvo je klasična opcija za dizajn terase i popularno je oko bazena. Može pomoći da se stvori prirodniji osećaj, čineći bazen i okolni deking više u skladu sa prirodom. Izbor pravog drveta i primena odgovarajućih tretmana su bitni za stvaranje izdržljivog, sigurnog deka za vodu.

Okružite bazen ležaljkama

Kada ne plivate, ležanje pored bazena je sledeća najbolja stvar. Mnoge ideje za terase bazena iznad zemlje uključuju udoban nameštaj poput ležaljki duž ivice bazena. Sa ovim stolicama, svako ko se opušta i dalje može biti deo zabave dok uživa na suncu.

Izgradite pergolu

Bazeni, terase i prostori za sunčanje nisu jedini elementi koji mogu biti upečatljivi u dvorištu. Pergole su još jedna opcija koja se dobro uklapa sa mnogim idejama za terase i dekove nadzemnih bazena. Bilo da se odlučite za prilagođenu opciju ili da je sami napravite od nule, pergola može stvoriti prostor za odmaranje koji pruža zaštitu od sunca.

Dodajte pejzažno uređenje

Neke jednostavne ideje za bazen i terasu iznad zemlje uključuju pejzažno uređenje oko bazena i terase. Pejzažno uređenje je odličan način da se uključi priroda. Možete dodati razne biljke, od trava do šarenog cveća koje odgovara okolini.

Okružite prostor oko bazena pločicama

Prostor oko vašeg bazena ne mora biti izrađen od jednog te istog materijala. Razne ideje za dizajn prostora oko bazena predlažu upotrebu pločica na obodima kako bi se dodao lični pečat i zanimljivost. Pločice pružaju neograničene mogućnosti koje olakšavaju izbor onih koje se savršeno uklapaju u vaš celokupni dizajnerski koncept; možete se odlučiti za nešto diskretno ili odabrati hrabriji pristup i stvoriti efektan vizuelni utisak.

Izgradite klupu

Ako vam ležaljke nisu po ukusu, dodajte klupu za sedenje. Klupa će pružiti više mesta za sedenje od ležaljki i omogućiti ljudima da sede bliže jedni drugima za razgovore. Jastuci i jastučići otporni na sve vremenske uslove mogu pružiti dodatnu udobnost onima koji se opuštaju na klupi između kupanja u bazenu.

Kreirajte šareni mural

Kreirajte mural oko bazena da biste uneli lični dodir u vaš prostor. Murali predstavljaju originalne ideje za uređenje prostora oko nadzemnih bazena i sigurno će postati predmet razgovora među prijateljima i porodicom koji vas posete.

Postavite osvetljenje oko prostora

Bazeni nisu namenjeni isključivo za dnevno uživanje. Postavljanjem osvetljenja oko bazena, kao što su lančići sa svetlima, možete stvoriti prijatnu atmosferu koja omogućava opuštanje pored bazena i nakon zalaska sunca.

Pravilno odabrano osvetljenje može stvoriti atmosferu koja je istovremeno sanjiva i pomalo romantična. Još jedna ideja za osvetljenje vaše terase pored bazena obuhvata instalaciju ugrađenih svetala u podu terase, čime se obezbeđuje dobro osvetljen put i dodatno doprinosi bezbednosti i estetici prostora.