STARI RUKOPIS O VELIKOM ŠVEDEN BITERU

Marija Treben je prevela Stari rukopis o tome šta sve leči Švedska grančica ili veliki Šveden biter, tinktura mešavine lekovitog bilja za zdravlje i dugovečnost

 

Znate li šta leči Švedska grančica – Šveden biter? Decenijama unazad istražujemo kako deluje Švedska grančica i šta sve leči Šveden biter. Pisali smo o tome i naveli smo kako je nastala Švedska grančica, zašto je važan Terijak u tinkturi, te koliko se današnji proizvodi koje možete kupiti u apotekama i prodavnicama razlikuju od originala.

Šta sve leči Švedska grančica - Šveden biter stari rukopis

Šta sve leči Šveden biter po starom rukopisu

Austrijska travarka Marija Treben je popularisala upotrebu Švedske grančice, zapravo pravilniji je prevod i naziv Švedska gorčica, jer je u pitanju biter, gorki tonik. Gorka rakija iz Švedske bi bio najprecizniji naziv za preparat. No, sve nas zanima kako deluje Švedska gorčica i šta se od nje može očekivati. Marija Treben je u svom spisu i knjizi Zdravlje iz Božije apoteke ostavila uputstvo kako deluje Šveden biter na bolesti iz Starog spisa koji je prodnadjen kod švedskog lekara.

Postoji jedna nedoumica, da li se Stari rukopis o švedskoj grančici odnosi na malu ili veliku Švedsku gorčicu. Dilema je velika, jer mali i veliki Šveden biter nisu isti preparati, razlikuju se po dosta biljaka. Po nama, radi se o velikoj Švedskoj grančici, iako je Marija Treben koristila malu Švedsku gorčicu u terapijama.

Takodje, kod spiska šta sve leči Švedska grančica koji je naveden u nastavku, stavili smo napomene tamo gde je nauka pokazala da se neke bolesti ne mogu izlečiti Šveden biterom. Takodje, navodimo da je za uspeh lečenja Švedskom grančicom od suštinske važnosti njen kvalitet. Kvalitetna Švedka grančica se pripremala sa zdravim i kvalitetnim lekovitim biljem i na tradicionalan način, pa su biljke pružale najbolje od sebe. To je razlog zašto je naš Golden Grose Schweden bitter pravljan na stari način, da bi delovao onako kako je napisano u Starom rukopisu.

Kako se koristi Šveden biter

Važno je napomenuti kako se koristi Švedska grančica ili Šveden biter. Pre svega, tinktura se ne koristi stalno, jer po onim uputstvima koji su dati u kutijama preparata raznih proizvodjača, ako bi pili svaki dan po 3 kafene kašičice preparata mesecima, vaša creva bi stradala, postala bi lenja i obojena, izgubili bi mnoštvo mikroelemenata iz krvi i kostiju, pao bi vam imunitet zbog preopterećenja bubrega i imali bi problema sa jetrom zbog snažne stimulacije tog organa. Švedska grančica je jak diuretik i solidan klistir.

Zato mi u našem uputstvu kako da se pije Golden Schweden bitter navodimo da se svakodnevno za dugovečnost, zdravlje i imunitet može piti samo 2 puta po 30 kapljica Šveden bitera u vinu, vodi ili soku. Samo 30 kapljica, ne nikako kafena kašičica koja ima 60 kapljica u sebi.

Ako i kad je čovek bolestan, onda se pije 2-3 puta po kafena kašičica tinkture, sve dok bolest ne prodje, najviše do mesec dana, pa pauza, ali nikako ne piti Šveden biter mesecima neprestano. Sve je stvar mere, do neke mere je eliksir lek a preko mere pravi štetu organizmu.

Da pročitamo u nastavku šta kaže Stari rukopis kako deluje Švedska grančica – Šveden biter.

Zlatni veliki Šveden biter eliksir dugovečnosti - Golden Grosse Schwedenbitter Elixir Ad Vitam Longam

Zlatni veliki Šveden biter eliksir dugovečnosti – Golden Grosse Schwedenbitter Elixir Ad Vitam Longam

Na koje sve bolesti deluje Švedska gorčica

STARI RUKOPIS (Prepis o lekovitosti švedske grančice)

1. Ako se češće udiše ili miriše, navlaži vratni pršljen ili stavi vlažna krpa na glavu, leči bolove i nesvesticu, poboljšava pamćenje i jača mozak. (Samo delimično tačno, bolje rešenje su kapi za jaču cirkulaciju BioCapillary)

2. Pomaže protiv zamućenja očiju, otklanja crvenilo i sve bolove i onda kada su oči zapaljene, mutne i kada suze. Leči i sivu mrenu ako se uglovi očiju redovno navlaže ili ako se na zatvoreno oko stavi navlažena krpa. (Ne leči kataraktu i glaukom)

3. Bubuljice i ospe svake vrste, kraste u nosu ili bilo gde drugde biće izlečeni ako se često i dobro navlaže njome.

4. Kod zubobolje, u malo vode stavi se puna velika kašika ovih kapi i jedno vreme se tečnost drži u ustima ili se bolni zub obloži krpom nakvašenom kapima. Bol će nestati a nekroza se smanjiti.

5. Plikovi na jeziku ili druge rane vlaže se uporno ovim kapima i tako će brzo doći do izlečenja.

6. Ako je grlo zapaljeno ili bolesno tako da hrana i piće teško mogu da se progutaju, ujutro, u podne i uveče uzeti kapi i pustiti ih da polako siđu; upala će proći a ždrelo se izlečiti.

7. Ako neko ima grčeve u želucu, neka pri napadu popije punu veliku kašiku kapi. (Osim ako nije u pitanju gastritis i jaka kiselina ili ulcerozni čir)

8. Kod kolika se uzmu tri velike kašike, polako, jedna za drugom, i ubrzo će se osetiti olakšanje.

9. Rasteruje vetrove u stomaku i hladi jetru, leči sve bolesti želuca i creva i pomaže kod zatvora stolice.

10. Takođe je odlično sredstvo za želudac kada on teško vari i ne zadržava hranu.

11. Isto tako pomaže kod bolova u žuči. Dnevno piti ujutro i uveče po jednu punu veliku kašiku, a noću stavljati oblog sa kapima, i uskoro će bolovi prestati.

12. Kod vodene bolesti se tokom šest nedelja ujutro i uveče pije po jedna puna velika kašika pomešana s belim vinom.

13. Bolovi i zujanje u ušima leče se tako što se u uvo stavlja vata natopljena kapima. Mnogo pomaže, čak vraća izgubljen sluh. (Odnosi se samo na neke bolesi uha, upale. Nije moguće vratiti sluh kod degenerativnih bolesti uha, sklerozacije kostiju, na primer)

14. Ako žena ima bolove u materici, neka joj se tri dana daje po jedna puna velika kašika kapi rastvorenih u crnom vinu, nakon pola sata neka ide u šetnju, a posle toga može da doručkuje, ali ne mleka. Kapi ne treba uzimati s mlekom.

15. Ako se poslednjih 14 dana trudnoće ujutro i uveče pije po jedna velika kašika, olakšaće se porođaj. Da bi se što pre oporavila, porodilji se svaka dva sata daje mala kašika sve dotle dok ne prođu svi bolovi. (Ovo nikako ne preporučujemo, jer može doći do prevremenog porodjaja i obilnog krvarenja)

16. Stavljanje vlažnog obloga brzo pomaže ako posle porođaja, kada krene mleko, dođe do upale mlečnih žlezda.

17. Leči ospe kod dece. Kapi se daju razblažene u vodi, u količini koja zavisi od uzrasta deteta. Kada ospe počnu da se suše, više puta ih kvasiti kapima i onda neće ostati ožiljci. (Kod ospica obavezno voditi dete kod lekara, ovo je samo pomoćni metod)

18. Dobre su protiv glista i za decu i za odrasle, izbacuju i pantljičaru, a deci se daju prema uzrastu. Kapima navlaženu krpu staviti detetu na stomak, pričvrstiti je i stalno je održavati vlažnom. (Nije pouzdano sredstvo za pantljičaru. Mnogo su bolji i jeftiniji medicinski lekovi koji brzo i efikasno rešavaju parazite u crevima)

19. Kod žutice će nestati svi bolovi ako se piju tri velike kašike ovih kapi dnevno i stavljaju oblozi na otečenu jetru. (Nije pouzdano, jer žutica može biti posledica tumora jetre i opstrukcije žučnih puteva)

20. Otvaraju sve zlatne žile (hemoroide), leče bubrege, bez dodatnog lečenja odvode hipohondrijsku tečnost iz tela, otklanjaju melanholiju i depresiju, te podstiču apetit i pomažu varenje. (Šveden biter redovnim uzimanjem podstiče krvarenje, pa ako imate velike hemoroide koji krvare može izazvati pojačano krvarenje)

21. I iznutra otvara zlatne žile (hemoroide) ako se u početku češće navlaže, a i razmekšaju unutrašnjom upotrebom kapi, naročito pre spavanja. Spolja se stavi kapima ovlažen komad vate. Podstiče cirkulaciju i otklanja žarenje. (Ne preporučujemo da stavljate Švedsku gorčicu direktno na hemoroide jer zbog alkohola peče i može stvoriti opekotine. Koristite bolje BioHemor kremu za hemoroide i BioCapillary kapi za cirkulaciju da uklonite bezbedno i brzo hemoroide)

22. Ako neko leži onesvešćen, u slučaju potrebe otvore mu se usta i da jedna velika kašika kapi. Bolesnik će doći sebi. (Nepouzdan metod, pogotovo ako ne znate zbog čega je neko u nesvesti. Ne bi smelo da se daje dijabetičarima, na primer)

23. Ovo sredstvo, ako se pije, leči od bolova frasa (grčenja) tako da oni vremenom prestaju. (Treba jako dugo da se pije, a ima boljih biljnih rešenja, na primer BioRelax kapi za smirenje)

24. Kod tuberkuloze svakog dana ujutro uzima se eliksir natašte i terapija nastavlja šest nedelja.

25. Ako žena izgubi menstruaciju ili je ista prejaka, neka ove kapi uzima tri dana i to ponovi dvadeset puta.

26. Ovo sredstvo pomaže i protiv belog pranja. (Da, kao kupka spolja a ujedno ih i piti)

27. Ako je nekoga napala padavica (epilepsija), smesta mu se moraju dati ove kapi. Bolesnik tada treba da uzme isključivo ovaj lek jer on jača kako napadnute živce tako i telo i otklanja sve bolesti. (Preporučujemo i BioMind Plus kapi za depresiju ali samo kao pomoćno lekovito sredstvo uz terapiju pod nadzorom lekara)

Golden schwedenbitter Švedska grančica

Zlatna Švedska grančica – klikni na sliku i naruči!

28. Leče oduzetost i otklanjaju nesvesticu i mučninu.

29. Leče boginje s vatrom i crveni vetar. (Crveni vetar ili Rozaceu Šveden biter može i da pojača)

30. Ima li ko groznicu, s vatrom ili hladnu, pa je sasvim slab, neka mu se da jedna velika kašika kapi i bolesnik će, ukoliko mu organizam nije opterećen drugim lekovima, za kratko vreme doći sebi, puls će početi normalno da radi a bolesnik će se uskoro osećati bolje,ma koliko da je temperatura bila visoka.

31. Kapi ovog eliksira leče i rak, stare boginje i bradavice, i ispucale ruke. Ako na njima postoji stara i zagnojena rana ili divlje meso, sve to treba dobro isprati belim vinom i onda na to staviti krpu ovlaženu kapima. One će ukloniti čireve i bolove, kao i divlje meso, a rana će početi da zarasta. (Oprez kod tumora kože i divljeg mesa, idite obavezno i odmah kod lekara, ne lečite se sami Šveden biterom)

32. Bez opasnosti leče sve rane, bez obzira da li su od udarca ili od uboda, ako se rane češće ovlaže kapima. Uzme se jedna krpa, natopi kapima i prekriju rane. Kapi za kratko vreme otklanjaju bol, ne dozvoljavaju ni gangrenu ni trulež i leče i stare rane od vatrenog oružja. Ukoliko ima ustrelnih rana, uprskati kapi u njih, a prethodno rane nije neophodno očistiti. Upornim stavljanjem navlažene krpe, izlečenje nastupa za kratko vreme.

33. Kapi uklanjaju sve ožiljke, koliko god da su stari, belege od rana i posekotina, ako se do 40 puta navlaže njima. Sve rane koje se izleče ovim kapima ne ostavljaju ožiljke za sobom. (Ovo nije tačno za stare ožiljke, odnosi se samo na sveže ožiljke i rane koje se nakon zatvaranja i zarastanja odmah tretiraju tinkturom)

34. Iz osnova, one takođe leče sve fistule čak i kada se čine neizlečive; boljka može da bude neogranično stara. (Tvrdnja nije tačna, pomažu samo da se zagnojena fistula smiri ali fistula ostaje sve dok se hirurški ne ukloni. BioBalsam krema za kožu odlično i brzo smanjuje upalu fistule)

35. Kapi leče opekotine bilo da one potiču od vatre, vrele vode ili od vruće masti, ako se povrede vredno vlaže njima. Ne stvaraju se plikovi, temperatura se izvlači, čak će i zagnojeni plikovi iz temelja biti izlečeni. (Oprezno sa ovom tvrdnjom! Mora čovek znati kako lečiti opekotine sa alkoholnom tinkturom. Bolje koristite kremu za opekotine BioBalsam, jer je ona vrlo efikasna a ne izaziva probleme)

36. Služe protiv čvoruga i masnica, bilo da one potiču od sudara, bilo od udara.

37. Ako neko nema apetita, kapi mu ga vraćaju.

38. Kod velike malokrvnosti vraćaju izgubljenu boju ako se izvestan period piju ujutro. One čiste krv i stvaraju novu, a podstiču i njenu cirkulaciju.

39. Reumatski bolovi zglobova će nestati ako se kapi piju ujutro i uveče i ako se na bolno mesto stavi krpa navlažena njima.

40. One leče smrznute ruke i noge čak i ako postoje otvorene rane. Kapima navlažene krpe treba stavljati što češće, a naročito noću.

41. I na kurje oko staviti komad vate navlažene kapima i bolno mesto stalno držati vlažno. Posle tri dana ono će samo ispasti ili se može bezbolno izljuštiti. (Teško da Švedska gorčica može da ukloni kurje oko)

42. Leče i ujed besnih pasa i drugih životinja ako se kapi piju, jer leče i uništavaju sve otrove. Rane oblagati krpom navlaženom kapima. (Nikako ovo ne raditi, uopšte nije tačno. Ako vas ujede besan pas odmah kod lekara po vakcinu protiv besnila)

43. Kod kuge i drugih zaraznih bolesti dobro je u toku dana više puta piti kapi jer one leče kužne čireve i čvoruge čak i kada su ovi već u grlu.

44. Onaj ko noću ne može da spava neka pre spavanja uzme ove kapi. Kod nesanice zbog živaca, na srce staviti krpu navlaženu razblaženim kapima.

45. Pijana osoba se sa dve velike kašike kapi smesta može otrezniti.

46. Onome ko svakoga dana ujutro i uveče pije ove kapi, ne treba nijedan drugi lek, jer ovaj jača telo, osvežava živce i krv, otklanja drhtanje ruku i nogu. Ukratko, kapi leče od svih bolesti. Telo ostaje bodro, a lice mladoliko i lepo. (Da, ako se Golden Sweden bitter pije po malo, 25-30 kapi u malo vina, vode, soka, ujutru i uveče)

Važno za korišćenje Švedske grančice: sve navedene količine treba da se piju razblažene biljnim čajem ili vodom.

Iz navedenih tačaka Starog rukopisa proizlazi da je lekovita moć ovog biljnog sastava i Švedkse grančice velika i čudesna. S pravom se može reći da gotovo nema bolesti kod koje švedska grančica ne pomaže. U najmanju ruku, međutim, smatra se osnovom svakog lečenja.

Najbolja Švedska grančica – Golden Sweden bitter može da se naruči putem maila  [email protected]  ili telefonom  065 970 7777

Marija Treben

http://prirodanadar.rs/