Preporuka

Dr Milena Šćepanović doktor za hemoroide – šuljeve

DOKTOR ZA LEČENJE HEMOROIDA

Kako lečiti šuljeve koji krvare? Stručno lečenje i operacija hemoroida, fistula, fisura i uklanjanje kondiloma. Svrab anusa, kila na stomaku, upala žuči. Doktor za hemoroide kojem se veruje

 

Potreban vam je najbolji doktor za hemoroide?

Poznati beogradski proktolog i najpopularniji doktor za hemoroide na internetu je Dr Milena Šćepanović, opšti hirurg iz Beograda, koji godinama unazad svojim savetima i intervencijama pomaže pacijentima koji imaju probleme sa hemoroidima, stomakom i debelim crevom. Pored lečenja hemoroida svih stepena, oblast njenog delovanja su perianalne fistule, analne fisure, pilonidalni sinusi, kondilomi, perianalni svrab, tumori analne regije, zatim rak debelog creva, bolesti creva – nervozna creva, upala žuči i pojava kile na stomaku.

 Dr Milena Šćepanović najbolji doktor za hemoroide u Srbiji - najbolji lekar za šuljeve

Dr Milena Šćepanović je opšti hirurg koji se vremenom i praksom u Gradskoj bolnici u Beogradu i kroz studijske obuke u inostranstvu specijalizirala za bolesti završnog dela debelog creva i postala cenjeni proktolog i doktor za hemoroide – šuljeve. Zahvaljujući svom velikom radnom iskustvu i znanju koje je sticala na praksi u Italiji, Švajcarskoj, Sloveniji i Madjarskoj, na nizu medicinskih kongresa i seminara postala je proktolog u Proktološkoj hirurškoj ordinaciji ProktoMed, gde dolaze pacijenti koji žele da ih Dr Šćepanović privatno pregleda ili izvrši intervenciju u sledećim situacijama:

– uvećani hemoroidi

– hemoroidi koji krvare

– prolaps i ispadanje hemoroida

– krvarenje iz anusa i krv u stolici

– operacija hemoroida

– podvezivanje šuljeva

– svrab anusa

– kondilomi i izrasline oko analnog otvora

– lečenje fistula i fisura, tretmani za apsces, čir, otok

– rak debelog creva,

– operacija kila na stomaku i preponama,

– upala žučnih kanala i operacija žučne kese,

– kao i skidanje masnog tkiva, uklanjanje mladeža, lečenje apscesa i čireva, zašivanje rana, obrada ujeda pasa, sitne hirurške intervencije

Zahvaljujući svojoj stručnosti i predanom radu, Dr Milena Šćepanović je član mnogih strukovnih tela i organizacija a ističemo da je član Upravnog odbora Mediteranskog udruženja koloproktologa i lekar ženske vaterpolo reprezentacije.

Ako vas boli stomak, ako imate probleme sa stolicom, krv u stolici, bol ili svrab u čmaru, naglo mršavite, napipavate izrasline na čmaru, ako vas boli žuč ili vam je iskočila kila na stomaku ili preponama, pregled ili intervenciju kod Dr Milene Šćepanović možete zakazati u proktološkoj hirurškoj ordinaciji ProktoMed kod Dr Milene Šćepanović, ulica Mileševska 63, na Crvenom Krstu, Beograd, na sledeće telefone:

011/ 244 71 36

064 98000 90

Bez mnogo čekanja i stajanja u redovima, u sjajnim uslovima, dobićete pregled savesnog i ozbiljnog lekara i preporuku za terapiju. Savremena infrastruktura, oprema, stručnost medicinskog osoblja i naš proktolog pružiće vam maksimalnu pažnju i posvećenost vašem zdravlju.

www.proktomed.rs

BioHemor set za hemoroide

Dr Milena Šćepanović je šef odseka za proktologiju na odeljenju kolorektalne hirurgije KBC Zvezdara. U okviru projekta Evropske Unije i Ministarstva Zdravlja Srbije, „Podrška uvođenju Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka u Srbiji” bila je Nacionalni koordinator skrininga za rano otkrivanje raka debelog creva. Učesnik je više kliničkih studija iz oblasti kliničkih studija i primene novih lekova u hirurgiji. Autor i koautor je više naučnih radova iz hirurgije i proktologije i predavač na stručnim seminarima i kongresima.

Svoja znanja i veštine kao proktolog Dr Milena Šćepanović je usavršavala u inostranstvu na seminarima, kongresima i studijskim boravcima u Italiji, Sloveniji, Švajcarskoj i Madjarskoj. Član je mnogih stručnih tela: Savetnik u Mediteranskom Udruženju Koloproktologa od 2010 godine, osnivački član Evroazijskog Udruženja Kolorektalnih Tehnologija, osnivač i član Upravnog odbora Udruženja Uroginekologa, član Društva Koloproktologa Jugoslavije od 2002 godine.

Dr Milena Šćepanović je zvanični lekar ženske vaterpolo reprezentacije Srbije.

. . .

139 komentara

 • POštovana dr Šćepanović,

  Moj problem se sastoji iz sledećeg… posle velike nužde i obaveznog kupanja nakon pražnjenja, posle nekoliko sati (3-4, nekad i duže posle 10 sati) na toalet papiru postoje žućkasti ili braonkasti tragovi (kao linijica), ne
  mirišu kao ostaci fecesa ali deluju kao da jesu. Tek posle drugog kupanja te pojave više nema do sledećeg pražnjenja. Nikakve druge simptome nemam. Ovo mi se dešava poslednjih godinu dana,
  nisam menjala navike u načinu kupanja analne regije.
  Interesuje me da li je moguće da sfinkter propušta posle par sati neku kap ili su to hemoroidi? Tragova nema na vešu već kada se papirom pređe preko analnog otvora.
  Hvala Vam na vremenu i ljubaznosti!

 • Poštovana Milice,
  treba da se javite na pregled, ako do sada već niste, zato što tegobe koje navodite mogu biti od hemoroida ali i od drugih bolesti analnog kanala, najčešće fisure. Navedene bolesti se i različito leče.

  Poštovana Zorana,
  uzimajući u obzir tegobe koje imate i trudnoću, mogu vam preporučiti samo biljne preparate.
  U lečenju fisure dobro se pokazao biljni melem, Biobalzam mast.

  Poštovana Ivana,
  promena koju opisujete odgovara spoljašnjem hemoroidu. Leči se antihemoroidalnim kremama, a a u obzir dolazi i hirurška intervencija.

 • Poštovana Marija,
  tegobe koje navodite su vrlo nespecifične i bez pregleda vam nažalost ne mogu ništa reći.

 • Imam poteskoca sa hemeroidima.Na VMA Bgd rektoskopijom do 15 cm, u rektumu nekoliko sitnih polipa, UHS gr.II FOBT u dva navraa pozotivan. lab. nalazi u granici normale. Nakon toga
  morao sam ici na Hitnoj radi zatvora gde je izvsena klizma i upucen na dnevnoj dnevnoj hirurgiji i poceo sam da dobijam inekcije dobio sa 2 do 3 u odredjenom intervalu i kda sa dosao po sledecu nestalo je.To se ponovilo parputna u toku 2016. i 2017. Razocaro sam i prekinuo. imam totalni zatvor i nemogice je praznjenje bez laksativa. Kod iznacivanja gasova imam potrebu za naprezanje kod izbacivanje. Dajte mi savet kako da se resim ovih problema.

 • Poštovani Bogoljube,
  pre svega, trebalo bi da uradite kolonoskopiju. Ukoliko je nalaz uredan, zatvor treba da lečite promenom ishrane. Kao posledicu zatvora imate i hemoroide, zbog čega je lečenje hemoroida uslovljeno lečenjem opstipacije.

  Poštovana Gabriella,
  treba da lečite krvareće hemoroide. Javite se proktologu.

 • Postovana doktorko
  muce me unutrasnji hemoroidi vec izvesno vreme…isao sam na podvezivanja u kc Bezanijska kosa,i sada posle zadnjeg podvezivanja koje je uradjeno na 11 sati,pocelo da mi se javlja krvarenje sa vecim intenzitetom,nego ikada do sada,i kada vrsim nuzdu imam malo bola ali uzasno pecenje,koje traje satima posle toga.Ima li neki savet da mi date sta da radim da umanjim ove simptome krvarenja i pecenja,posto mi ovaj doktor koji radi podvezivanja nista konkrektno ne kaze,samo zakaze za mesec dana ponovo.Ja se plasim da nije nesto drugo u pitanju,posto sada stvarno ima dosta krvarenja koje traje vec treci dan .I da napomenem,da me muci crevna kandida pa me i sama ona tera cesce u wcMolio bih vas da mi odgovorite i hvala vam unapred.VELIBOR.

 • Postavana dr.Milena imam problem.Nakon analnog seksa osjetila sam bolove i odmah mi se na anusu pojavio cvoric zanima me dali je to opasno?strah me,smeta mi i pecka me.Lijep pozdrav

 • Poštovani Velibore,
  krvarenje posle podvezivanja hemoroida nije neuobičajeno. Možete koristiti čepiće protiv hemoroida kao i tablete, mada njih treba da vam prepiše lekar. Ukoliko krvarenje ne bude prestalo može se dati sklerozacija ili ponoviti plasiranje gumica (u zavisnosti od anoskopskog nalaza).

  Poštovana Viki,
  moguće je da ste dobili hemoroid. Treba da se javite na pregled.

 • imam fistulu koja se pojavila na oziljku posle intervencije na bubregu vadjenje kamena novom metodom pcnl na ledjima nikako ne prolazi nema bakteriju ni u bubregu ni u fistuli a non stop curi moze li se isjeci taj kanal ili kesa koja se stvorila

 • Poštovana dr. Milena imala sam operaciju hemorrhoids oporavak prvih 4dana je bio jako bolan nemam vanjskih rana,malo krvarenje posle velike nuzde uzimam laxative I fiber da bi proslo lakse. Danas je 6 dan oporavka bolovi su bili dosta manji ali nakon prve setnje koja je trajala 1 sat vremena osjecam bol I pritisak dali je to normalno? Nebi zelela da se hemorrhoids povrate ,malo sam zbunjena I stah me da se vratim svoim normalnim aktivnostima.

 • Poštovana Borka,
  fistula koju imate razlikuje se od perianalne fistule. Njeno lečenje zavisi od uzroka koji je do nje doveo. Porazgovarajte sa urologom koji vas je operisao.

  Poštovana Jasmina,
  bol posle operacije hemoroida nije redak. Jačina i dužina trajanja bola je individualna. Slobodno možete popiti nešto protiv bolova. Ishranu korigujte tako da stolice budu redovne i meke. Ukoliko bolovi budu perzistirali, javite se hirurgu koji vas je operisao.

 • Poštovana doktorice ukoliko je moguće da dobijem Vas kontakt mejl želio bih da Vam se obratim povodom jednog mog problema
  Hvala

 • Postovana,operisala sam hemoroide III stepena ,prije 5dana.
  Operacaja je hirurski izvedena.
  Trenutno nemam krvarenje sem kad imam stolicu,ali poceo mi je svrab u predjelu u kom je radjeno na anusu,da li je to normalno?
  I imam jedno ispupcenje nalik na hemoroid na samom anusu.Da li je uobicajeno posle operacije da bude ispiupcenje koje ce se povuci ili he to neuobicajeno?Hvala mnogo

 • Postovana doktorka Milena,pojavio mi se svrab u predelu anusa koji je nekad jak a nekad slab skoro neprimetan.Prilikom vrsenja nuzde svrab se vraca u manjoj ili vecoj meri.Kada sednem na hladno dolazi do pulsiranja gotovo istog trenutka.Unapred hvala.

 • Poštovani Stefane,
  privatan mail na žalost ne dajem.

  Poštovana Tina,
  svrab posle operacije hemoroida može da se javi. Što se tiče drugog nalaza, ne mogu se izjasniti bez pregleda. Javite se hirurgu koji vas je operisao.

  Poštovani Zorane,
  svrab je posledica mnogih bolesti u analnoj regiji, ali takođe može biti idiopatski tj posledica različitih sredstava za higijenu. Trebalo bi da se javite na pregled.

 • Operisao sam hemoroide laser metodom pre 6 dana. Stolica je normalna, redovna. Ali na izlazu cmara napipao sam nesto kao zrno pasulja. Ne boli kada se pipne. Sta bi moglo biti to i d ali je opasno? Da li je to hemoroid ili nesto drugo?

 • Postovana doktorice,imam problem sa detetom ima plavicastu izbocinu na anusu velicine dva zrna graska.Ona ispadne prilikom praznjenja i tvrda je.To traje vec pet meseci.Bili smo kod gastro za odrasle koji je pregledom na dodir zakljucio da je hemoroid.Opet sam je vodila kod gastro za decu i ona je ali bez ikakvog pregleda zakljucila isto.Dobila je Laksativ i faktu mast.Od poboljsanja nista.Na svoju ruku sam joj uzela Hepatronbin.Sada izbocina izgleda veca ali meksa.Sta to znaci?Nema krvarenja ni bola.Molim za savet!

 • Poštovana doktorko Šćepanović, majka ima jake bolove vec neko vreme, pregledom u jednoj bolnici u Crnoj Gori, koji je za nju bio izuzetno bolan, utvrdjeno je da ima analnu fisuru koja nije tokom tog pregleda locirana. Nitroglicerinska mast koju koristi vec 15 dana nije za sad pomogla, i uskoro je vreme za ponovni pregled. Moje pitanje je da li je kod Vas u Medigrup bolnici moguce uraditi taj pregled u nekoj vrsti anestezije, i da li se eventualna intervencija nakon toga radi laserski?
  Hvala unapred na odgovoru

 • Poštovani Nikola,
  nemate razloga za brigu. Javite se lekaru koji vas je operisao.

  Poštovana Tijana,
  promena koju opisujete odgovara hemoroidu. Jeste retko, ali i deca mogu imati hemoroidalne tegobe. Korigujte ishranu detetu, vodite računa da ima redovnu i meku stolicu i neka bude fizički aktivno. Pored toga možete koristiti i kreme protiv hemoroida.

  Poštovana Alena,
  pregled se može uraditi u anesteziji, iako to nije uobičejeno. Obično se koriste kreme ili gelovi sa anestetikom da bi se pregled obavio, što je najčešće i dovoljno. Laser se ne koristi u lečenju analne fisure.

 • Dr. Milena

  Interesuje me da li je uspesnije podvezivanje gumicom ili THD metoda hemoroida?

  Da li imate podatke koliko je uspesna jedna naspram druge metode?

  Moj hirurg mi kaze da je THD metodom sansa povrata 5 % dok je podvezivanjem gumicom sansa I do 60 % povracaja hemoroida?

  I sta bi ste vi od ove dve metode preporucili.

  Hvala unpred.

  Neven

 • Poštovani Nevene,
  uopšteno gledano, THD metoda jeste uspešnija. Preporuku lečenja daje lekar koji vas leči jer ona zavisi od samog nalaza i od dosadašnjeg lečenja hemoroida.

 • Postovana doktorka,

  interesuje me da li moguce da se od nutroglicerinske masti (fisuran – Ivancic i Sinovi) dobije osip po kozi (grudima i ledjima)? Generalno nisam alergicna ni na jedan lek ili proizov ili barem do sada nisam bila. Od prosle nedelje koristim ovu mast a od pre par dana pojavile su mi se crvene tackice u vidu osipa. Mast sam koristila u vrlo maloj kolicini 2×1 kao sto mi je prepisano; nisam imala glavobolje.

  Pozdrav,
  Ivana

 • Poštovana Ivana,
  do sada nisam čula za alergiju na nitroglicerinsku mast, ali je moguće. Prekinite terapiju neki dan, radi provere. Postoje još neke kreme koje možete koristiti za lečenje analne fisure umesto nitroglicerinske masti.

 • Poštovana doktorka,
  Moj problem je nastao pre god.dana napipala sam iznad anusa zadebljanje koje je pocelo da me boli da nisam mogla sedeti!Posto nisam bila u zemlji prijateljica mi je ponudila Flogocid(koji mi je pomogao)utoliko sto se od tog zadebljanja pojavila kao potkozna bubuljica i jednog momenta pukla i curela,tako da se izgubio bol, cak i to zadebljanje dosta smanjilo!Za ovih god.dana mi se pojavljivalo par puta i mazanjem Flogocida kao da izvuce sadrzaj pukne i smanji se!Pozalila sam se lek.opste prakse i on mi je dodao antibiotsku kremu Sinoderm N,koja mi je takode pomogla!Medutim u zadnjih par meseci se česce javlja i na isti nacin pukne iscedi se donekle,a kada opipam to je prilicno duboko!Posto vidim da se to nesto pored deb.creva ne moze ovako resiti,a ne znam ni staje,mnogi mi kazu urasla dlaka,obracam se Vama da mi date savet šta da preduzmem i izlecim se!Unapred Vam se zahvaljujem,puno pozdrava!

 • Poštovana Ljubice,
  vaše tegobe odgovaraju promeni koju mi zovemo perianalni absces. Kako vam se to ponavlja, verovatno imate formiran kanal koji zovemo perianalna fistula. Da bi se takvo stanje definitivno rešilo potrebna je operacija. Najbolje je da se javite na pregled da bi se tačno videlo o čemu se radi.

 • Postovama doktorka…napipao sam na zavrsetku anusa izraslinu velicine zrna graska ili pasulja…bez bola i svraba…samo sa cudnim osecanjem kao da mi je u anusu zrno graska…po onome sto sam citao u komentarima pacijenata najvise lici na perialni hematom…zanima me vase misljenje…koliko je to opasno…da li je obavezno otici lekaru(malo mi je nalogodno)…i koliko nije kasno za odlazak iz razloga sto mi se sinoc pojavio….da li postoji neka krema…unapred hvala

 • Postovana doktorice, imam problema sa hemoridima spoljasnim i unutrasnjim, nemam problema sto se tice krvarenja, svraba. Bila sam na pregledu i doktorica mi je rekla da nema potrebe za lecenjem. Pise mi na nalazu: na anodermu na 12 sati tipicna mala fisura promera 2×3 mm, bez krvarenja prilikom pregleda. Nema znakova postojanja fisule. Tonus sfinkertra uredan, ampula puna formirane stolice bez palpabilnih promena na dubini prsta. Nema tragova ni svezeg niti starog krvanja. Ankoskopski nalaz uredan. Htela bih da mi se te kvrzice povuku, pa me interesuje koju mast da koristim?

  Pozdrav

 • Poštovani Zarko,
  promena koju opisujete odgovara spoljašnjem tromboziranom hemoroidu. Možete koristiti neku kremu protiv hemoroida nekoliko dana. Ako se promena ne povuče treba da se javite na pregled.

  Poštovana Mirjana,
  onako kako vam je lekar napisao, vi nemate hemoroide, već fisuru. Fisura se leči nitroglicerinskim kremema kada je bolna, a dolaze u obzitr i kreme koje pospešuju zarastanje. Način lečenja zavisi od trenutnog nalaza. Ukoliko fisura ne zarasta dolazi u obzir operacija.

 • Postovana doktirice
  Imam djecaka 3 godine, posle praznjena na anusu mu se pojave kao kuglice plave boje koje se ubrzo nakon nekog vremena povuku. Posjetili smo doktora(djecijeg hirurga) koji nam je to opisao kao ispadanje debelog crijeva i rekao da djeca ne mogu imati hemerode.
  A nama to lici na njih
  Pa vas molim ako ste u mogucnosti da nam date neki savjet sta nam je ciniti posto je u pitanju dijete.
  Ostavicu vam svoju mail adresu pa ako budete imali vremena da mi se javite da vam proslijedim i fotografije da vam bude jasnije o cemu pricam. I ako bude bilo potrebe da zakazemo pregled.
  Hvala unaprijed !
  Veliki pozdrav

  P.s. [email protected]

 • Poštovani Miljane
  ja nisam dečji hirurg i ne lečim decu, pa tako nisam viđala hemoroide kod male dece. Ako se oni i pojave kod dece, najčešći razlog je otežano pražnjenje i tvrde stolice, pa svu terapiju treba usmeriti na njeno regulisanje, pre svega ishranom.

 • Poštovana Doktorice moj problem je već godinama obilno krvarenje imam posle svake stolice pa čak i komadi zgrušane krvi ispadaju kao i ti prokleti Hermoidi ispadaju i moram da sjedim po dva sata da se vrate a o svrabu da i ne pišem ubi me svrab i još me interesuje jeli moguće da osoba ima i unutrošnje i vanjske Hermoide hvala vam na odgovoru

 • Poštovani Ljubo,
  vi svakako treba ozbiljnije da lečite hemoroide. Takva krvarenja mogu dovesti do ozbiljne anemije.
  Moguće je, i često, da neko ima i spoljašnje i unutrašnje hemoroide.

 • Poštovana doktorko,
  sredinom maja posle tvrdje stolice se pojavila krv i nelagodnost (ponekad i ranije se to desavalo trag krv ili nelagodnost posle tvrdje stolice, ali je to prolazilo brzo dan,dva bez ili sa upotrebom krema i cepica), koristio sam nekoliko kutija Factu…ali se bol pri i nakon stolice nije smirivao. Posle mesec dana kako bol pri stolici nije prolazio,sredinom juna sam bio kod hirurga u jednom KBC u Beogradu.Pregled je bio ekspresan za 5 min sve zavrseno, pregled prstom bolan, konstatovano hemoroidi i da koristim Factu i da se ide kod gastroenterologa ,koji mi nije pomogao. Koristio sam opet nekoliko kutija Factu, pa presao na ostale prirodne cepice, masti, sam uzimao Flebodiu(30 tab)nikakvo olaksanje posle istih tab kasnije i kutiju Cicatridina cepica, i dalje krvave solice bol pri i satima posle nje. Posto se nista nije popravljala situacija, odem u urgetni centar sredinom septembra. Dobijem kritike i brz pregled prstom, opet bolan, dr kaze pomocniku ovo sto vidite je hemoroid strazar. Dr napise dijagnoza hemoroidi i mi da pijem Plebodiu i Avaricom kremu. Popio 60 tab Venodie , koristio opet nista bolje krv tokom stolice, bol pri i satima nekad i dan,dva posle, a osecaj da imam nesto unutar anusa i izgubljenih 15 tak i vise kila od maja, jer manje i jedem u strahu od veoma bolne stolice.. Docekam pregled kod gastroenterologa krajem oktobra, opisem muke, pregled prstom bolan i dr kaze ovo je verovatno fisura, pa da je zalecim,pa da za 2,5 meseci sredinom januara 2020 vidimo pregled aparatom jer sada nije moguc. Terapija Fisuran mast 2 meseca, Orvagil nedelju dana po 3 dnevno. Da li je po vama izgubljeno vreme da se fisura sanira ovom terapijom i da cu se muciti dok se ne zaposlim i skupim novac za operaciju fisure i hemoroida u privatnom sektoru jer od drzavnog ne dobi neku uslugu ekspresni pregledi hirurga, sve tablete,kreme,cepice sami placate, niko ne pita jel imate novca…Izvinjavam Vam se na dugom pisanju. S postovanjem, Srdjan

 • Poštovani Srđane,
  vaše tegobe odgovaraju analnoj fisuri koja nije prepoznata na početku. I u tom slučaju, ona se može uspešno lečiti konzervativno, kremom koja vam je prepisana. Ukoliko vam ne bude bolje, postoje i druge kreme koje mogu da pomognu, a u obzir dolazi i davanje Botox injekcija ili operacija, ali samo fisure. Vaši hemoroidi, bar po opisu tegoba, nisu za sada za operaciju.

 • Postovana doktorko imam unutrasnje hemoroide vec par godina koji se posle praznjenja povuku nakon sat,dva a koristio sam staroplaninski melem mast! Medjutim sad mi se pojavio cvoric crvene boje koji je napolju i bolime! Radim kao profesionalni vozac u jednoj firmi i znam da je bolest vozaca ali sad me cvoric kao grasak zabrinjava! Dali mozete bilo sta mi reci i hvala puno na odgovoru?

 • Postovani,
  Pre oko 10 godina pojavio mi se perianalni absces, koji je formirao i kanal i napravio fistulu. Dugo godina se desavala da se pojavi asces koji pukne i cedi se, redovno sam to odrzavao i previjao. 2x sam isao kod hirurga koji je radio incisiju abscesa i rekao mi je da se to resava operacijom. Posle prve incisije rana se iscedila i fistula je bila otvorena jos nekih godinu dana i zatim se zatvorila i nestala kao da nikada nije ni bila tu. Medjutim pojavila se ponivo pre par dana, incisijq je opet uradjena, zatim pregled sondom kao i sipanje kontrasta u kanal, i doktor je utvrdio da je fistula plitka i slepa, tj da nije spojena sa analnim otvorom. Rana od incisije jos uvek polako zarasta. Zanimam me vase misljenje? I takodje da li postiji neka mast ili balzam koji moze da resi zarastanje tj zatvaranje fistilnog kanala( s obzirom da je jedno vreme skroz nesalo sve). Hvala unapred.

Ostavite komentar