ČIŠĆENJE ORGANIZMA

U svega deset dana moguće je da se obavi detoksikacija od šećera, odnosno oslobađanje organizma od štetnih dejstava ove „bele smrti“. U tom procesu, čija se pravila moraju striktno poštovati, dešava se ozbiljno smanjenje rizika od bolesti koje izaziva konzumiranje šećera.

 

Dugi niz godina mast je okrivljivana za probleme težine i celokupnog zdravlja, u čemu su prednjačili brojni dijetetičari i stručnjaci, potplaćeni od strane svetske industrije šećera. Novija istraživanja sve više pokazuju da je šećer glavni uzrok gojaznosti i bolesti poput dijabetesa tipa 2, raznih srčanih oboljenja, raka, demencije, neplodnosti i problema sa kožom.

detoksikacija od šećera

Postavlja se pitanje zbog čega ljudi ne odustaju od upotrebe šećera, iako sada već znaju da je to loše za njihovo zdravlje. Većina njih ne može to da uradi, jer šećer izaziva zavisnost, za koju je, kako istraživanja pokazuju, jednaka zavisnosti od kokaina. Međutim, ovo ne znači da se organizam ne može osloboditi dejstva šećera za samo 10 dana u svega nekoliko pravila koja se moraju temeljno ispoštovati.

Odlučiti se za detoksikaciju

Najpre, postavite sebi nekoliko pitanja, kao što su: Da li sam ja zavisnik od šećera? Da li se osećam dobro kad jedem šećer? Da li ja žudim za šećerom i ugljenim hidratima? Ova pitanja pomoći će vam da utvrdite nivo svoje zavisnosti i da vas bolje pripremi da se izborite sa oslobađanjem od šećera.

Izbegavati sve napitke koji sadrže kalorije

Kalorije iz tečnosti lošije su od kalorija iz čvrste hrane, jer se brzo apsorbuju u telu i izazivaju porast šećera u krvi. Pića puna šećera kao što su gazirani napici i voćni sokovi povezani su sa gojaznošću i dijabetom tipa 2.

Koristiti BioLiver kapi za jetru

BioLiver kapi za jetru osim što utiču na bolji rad jetre deluju i na šećer u krvi, smanjuju visok šećer ali i insulin, koji su najčešći uzrok za šećernu zavisnost. Ko ima insulinsku rezistenciju ili predijabetično stanje, ko ima stalan nagon za slatkim, već posle dan dva korišćenja kapi osetiće smanjenje apetita i manju potrebu za slatkim. Ko pokušava da se reši šećerne zavisnosti BioLiver kapi će mu odmah pomoći da nema krizu i potrebu za slatkim.

Kompletna apstinencija

Zavisnost od šećera nije moguće prevazići uz pomoć umerene, već pomoću potpune apstinencije. Konzumacija male količine šećera napraviće zbrku u celom procesu detoksikacije. Shodno ovome, treba se čuvati trikova koje koriste neki proizvođači jer na svojim deklaracijama delimično izbegavaju da navedu aditive koje koriste.

Jesti više proteina

Proteini će pomoći da se održi nivo šećera u krvi, a ujedno i smanjiti želju za slatkim. Potrebno je jesti proteine iz namirnica koje ih sadrže i to u okviru svakog obroka.

Koristiti masti u borbi protiv slatkiša

Kako novija istraživanja pokazuju, masti ne izaziva debljanje. Pod ovim se podrazumevaju „zdrave“ masti, kao što su maslinovo i laneno ulje, orasi, avokado, riba… One će, kao i proteini, učiniti da se izbalansira nivo šećera u krvi.

Bioliver kapi za jetru i holesterol i trigleciride

Bioliver kapi za jetru kontrolišu i smanjuju visok šećer, holesterol i trigleciride – klikni na sliku i naruči!

BioLiver kapi za jetru i visok holesterol i šećer u krvi su 100% prirodan biljni preparat koji smanjuje povišen šećer u krvi i reguliše rad jetre. Pokazao je fantastično delovanje kod osoba koje imaju insulinsku rezistenciju jer smanjuje apetit i potrebu za slatkim, kao i kod osoba koje imaju visok lipidni faktor i izražene masnoće u krvi.

Jesti prave ugljene hidrate

Slobodno i u neograničenim količinama poželjno je jesti razne vrste povrća, a izbegavati sve skrobaste ugljene hidrate, žitarice i mahunarke 10 dana.

Imati plan za „vanredne situacije“

Kada se oseti neizmerna glad, usled zauzetosti u tom trenutku nemoguće je sebi priuštiti zdrav obrok. Najbolji plan bio bi da se u toku desetodnevne detoksikacije šećerom, sa sobom nosi zdrava užina.

Izbegavati gluten i mlečne proizvode

Potrebno je 10 dana apstinirati od glutena i proizvoda koji ga sadrže, kao i svih namirnica koje su proizvedene od mleka. Ova vrsta hrane može da uzrokuje upalu i izazove želju za unosom više kalorija.

Spavati dovoljno

Nedostatak sna dovodi do hormonalnog disbalansa, a takođe i povećava apetit dok smanjuje snagu volje. Potrebno je svake noći obezbediti najmanje 7 sati kvalitetnog, dubokog sna.

Fantastične BioLiver kapi za kontrolu šećera i masti u krvi možete naručiti po povoljnoj ceni putem FB strane, sajta www.prirodanadar.rs ili putem maila  [email protected] odnosno telefonom  065 970 7777