SAVETI ZA IZNAJMLJIVANJE APARTMANA U BEOGRADU

Kada tražite apartman u Beogradu za kratkoročni smeštaj, morate obratiti pažnju na nekoliko ključnih faktora. Od kombinacije faktora za iznajmljivanje apartmana o kojima ćemo pričati može zavisiti vaš celokupni doživljaj posete srpskoj prestonici.

 

Pročitajte kojih pet stvari treba znati kada se iznajmljuju apartmani u Beogradu.

Pogled reka Sava u Beogradu

#1 Kakvi su uslovi u apartmanima

Veoma je bitno da kada iznajmljujete apartman znate šta ćete platiti. Bilo da tražite smeštaj onlajn ili preko oglasa zalepljenih na oglasnoj tabli, treba da znate kako izgleda procedura za iznajmljivanje apartmana.

Da li postoji potpisivanje ugovora, kako se vrši primopredaja ključeva, kako funkcioniše plaćanjeda li se plaća kapara ili ne. Ukoliko je moguće, pogledajte komentare zakupaca pre vas, dobro proučite slike i sve dostupne informacije kako biste bili sigurni u istinitost ponude i kako se ne biste neprijatno iznenadili nakon ulaska u apartman.

#2 Apartmani čine Beograd modernim

Iako je dosta zgrada u Beogradu izgrađeno u prošlom veku, mnoge su u međuvremenu preuređene i obnovljene, pa je moguće naći moderno opremljen stan u zgradi za koju ne biste mislili da poseduje takav apartman.

Osim toga, u Beogradu je poslednjih godina izgrađeno dosta zgrada, pa i čitavih naselja. Bilo da je reč o periferiji ili centru grada, naći apartman u Beogradu nije teško. Zahvaljujući brojnim servisima, poput http://klikapartmani.com, možete brzo da prođete kroz sve apartmane i nađete onaj koji vama najviše odgovara.

Obratite pažnju na broj kreveta i soba, opremljenost apartmana, kakva je kuhinja i kupatilo, da li ima posuđa i uređaja kao što su fen, veš mašina… Ako isplanirate da spremate svoju hranu, a po dolasku u apartman shvatite da nemate posuđe, nećete se lepo provesti.

Informišite se da li u stanu ima odgovarajuće posteljine, tj. ako je zima da li ima dovoljno ćebadi, ili čaršafa leti i slično.

#3 Lokacija apartmana

Lokacije za iznajmljivanje apartmana u Beogradu

Cena apartmana se može znatno razlikovati u odnosu na lokaciju, pa da ne biste badava plaćali veću cenu, gledajte da svoju posetu uskladite sa lokacijom. Na primer, ako posećujete Beograd zbog medicinskih potreba, nije vam potrebno da budete u Knez Mihajlovoj.

U suprotnom, ako je provod u Beogradu ono što vas zanima, onda ćete se sigurno bolje provesti ukoliko pronađete apartman koji je u blizini popularnih mesta za izlazak.

Istražite okolinu u kojoj se apartman nalazi kako ne biste gubili vreme i energiju u transportu. To što je apartman na periferiji, ne znači da ne možete brzo stići do centra, sve zavisi da li je blizu stanica autobusa koji idu do centra grada i njihova učestalost reda vožnje. Sve te informacije nije teško pronaći.

#4 Automobilom po Beogradu

Saobraćaj u Beogradu ume da bude paklen, pogotovo u određenim delovima grada koji nisu predviđeni za gust saobraćaj. Ukoliko dolazite automobilom, raspitajte se da li apartman ima garažu ili obezbeđen parking.

Parkiranje u Beogradu je poseban problem. Možda mislite da ćete uštedeti vreme ako krenete automobilom, samo da biste na kraju više od pola sata tražili parking mesto. Zato razmislite da ostavite automobil u garaži apartmana i da unajmite taksi ili putujete gradskim prevozom.

Beograd Autokomanda - pogled na Hram svetog Save

Mnoge taksi službe nude popust, pa kada u obzir uzmemo i cene parkiranja, to može biti čak isplativija opcija. Da ne pominjemo da u vremenski ograničenim zonama morate da pomerate automobil na svaki sat, dva ili tri.

#5 Priroda posete i individualne potrebe

Ako dolazite u Beograd zbog učešća u nekoj sportskoj manifestaciji ili muzičkoj priredbi, pri traženju smeštaja obratite pažnju da li u blizini imate prostor za vežbanje ili je u blizini muzička škola i druga slična ustanova u kojoj možete vežbati sviranje, bez ometanja stanara u zgradi u kojoj se nalazi apartman.

Iz kog god razloga posećujete Beograd, odvojite vremena za prethodno istraživanje. Na taj način ćete moći da provedete vreme baš kako želite i da izvučete maksimum iz posete ovom sjajnom gradu.