TOP RESTORANI BRZE HRANE U BEOGRADU

Beograd se može nazvati i gastronomskom prestonicom Srbije: pored raznovrsnih internacionalnih i restorana domaće kuhinje, kulinarska uživanja moguće je doživeti i usputno – u ovim lokalima.

Čurosi - meksički slatkiš

Restorani u Beogradu su uvek za preporuku i ima ih mnogo, ali i oni koji ne žele da zasednu i čekaju u restoranu imaju mnogo opcija. Ovo su neki od najboljih fast food lokala u Beogradu – svi su posebni i imaju izuzetno ukusnu hranu, a nećete ih naći u okolini.

#1 I Scream Rolls

U malom lokalu blizu centra grada naći ćete tajlandski sladoled!

Ovaj sladoled je specifično pripremljen pred vama – na ledenu površinu sipaju se sveži sastojci, vešto „melju” i sjedinjavaju u masu, razmazuju i stružu tako da formiraju rolnice jedne od najukusnijih poslastica koje ćete probati u Beogradu.

Od svežeg voća i sladoled krema do najpopularnijih slatkiša, keksa i krckavih bombonica, dobićete veoma izdašnu porciju sladoleda odličnog ukusa i simpatičnog izgleda.

Odnedavno je ovde dostupan još jedan slatkiš – I Scream Bolls, palačinke u obliku loptica sa prelivima koje vi odaberete. U pitanju su danski Ebelskiveri, hrskavi spolja a pufnasti iznutra.

#2 Intergalactic Diner

hamburger i krompirići - brza hrana u Beogradu

Prvi dajner u Srbiji otvoren je pre nekoliko godina u Beogradu, i nikada nije prazan!

Dajneri su inače mali restorani u kojima se služi brza hrana, američkog tipa: milkšejkovi, burgeri, kolutići luka, pite, pomfrit…

Meni je raznovrsan a porcije bogate, tako da ćete ipak poželeti da sednete: u autentičnom, simpatičnom ambijentu ćete svakako uživati. Za svakim stolom nalazi se restaurirani jukebox iz pedesetih godina prošlog veka. Ubacite pet dinara i odaberite sledeću pesmu sa liste, a sve pare prikupljene ovim putem idu u dobrotvorne svrhe.

#3 Sugar and Spice

Sestrinski lokal Intergalactic Diner – a u kome se služe velike porcije američkih palačinki, vafla i milkšejkova.

Sugar and Spice poznat je po slatkišima, među kojima se nalaze i pite, ali ni oni koji su za nešto slano ne treba da preskoče ovaj dajner: na raspolaganju su vam bifteci, piletina i ćuretina, sveže salate, pice, rižoto i još mnogo toga.

Muziku tokom celog dana vrte disk džokeji, a povremeno gostuju i strani dj- evi i zvezde. Intergalactic Diner ima jukebox – ove, a Sugar and Spice ima konobarice na rolšuama!

#4 Fabrika sendviča

Klub sendvič - brza hrana

Zamislite sendvič kakav još nigde niste videli, a onda se zaputite u Fabriku sendviča, kreirajte ga i pojedite!

Nastala po uzoru na čuveni lanac Subway, ali znatno unapređena, Fabrika sendviča nudi vam opciju da napravite sendvič po sopstvenom izboru, od najraznovrsnijih sastojaka koje možete da zamislite. Počnite od odabira hleba: običan, beli ili crni, integralni, ćabata, tortilja, a zatim se odlučite za namaz, meso, jaja, salate, sireve i začine. Napravite dekadentno ukusne, ali i zdrave kombinacije.

Izbor sastojaka je zaista veliki, a ješćete u prijatnom i maštovito dekorisanom ambijentu: sa plafona vise daske za sečenje, varjače i lonci, pa vlasnik u šali kaže da možete jesti i sa plafona.

#5 Burrito Madre

U ovom meksičkom fast food – u sigurno nećete ostati gladni!

Burrito Madre je dokaz da brza hrana može biti oblina, zdrava i veoma ukusna. Ovde će vam u burito smotati meso i salate po vašoj želji – a ako želite manje kaloričnu opciju, možete uzeti grilovano povrće umesto mesa i činiju umesto tortilje.

Uz burito možete popiti neku od prirodnih limunada ili meksičko Sol pivo, a zasladiti se čurosima – slatkim i slasnim prženim testom sa šećerom, cimetom i nekim od sosova: čokolada, karamela, voćni…

#6 Slatkoteka

Mesto gde žive krofne! Slatkoteka je specijalizovana poslastičarnica u kojoj su se posvetili kreiranju najukusnijih krofni. Čokoladni i voćni filovi dolaze u najraznovrsnijim varijantama, a kao glavno jelo možete naručiti i slane krofne: sa ajvarom i fetom ili pršutom, kačkavaljem i susamom.

U ponudi su i zdrave krofne, sa malinom i sa rogačem, jednako slatke i primamljive.

Svaka krofna je posebno dizajnirana, tako da ih nećete pomešati, a ponećete ih iz radnje u jednako lepim kutijama u pop – art stilu.

Brza hrana u Beogradu bogata je i raznovrsna poput restoranske. Možete se hraniti i zdravo, jesti domaće i strano – na vama je da odlučite šta vam se jede.