ORGANIZUJTE SAMI SVADBU IZ SNOVA

Mnogim mladama planiranje venčanja može da bude pravi izvor stresa, nervoze i prekomernog razmilšljanja i smišljanja razloga šta sve može poći po zlu. Zaista nema potrebe da bude tako, budući da taj dan treba da vam bude jedan od najlepših u životu.

 

Ako ste odlučili da vam baš nije potrebna profesionalna organizacija venčanja ili ste u jeku samostalne organizacije i ne znate odakle da počnete, u nastavku teksta ćete pročitati kako jedno savršeno venčanje može da izgleda.

Pretvorite sopstvenu inspiraciju u stvarnost

Ako postoji nešto što vam se posebno urezalo u pamćenje dok ste razmišljali o svom venčanju, onda to treba da vam bude polazna tačka i inspiracija za to kako želite ceo događaj da izgleda. To nešto može u suštini biti bilo šta.

venčanje na plaži

Da li vam se posebno dopala slika iz nekog magazina, venčanica i cipele koje biste voleli da nosite ili vas je jednostavno inspirisala neka boja ili komad nakita, važno je da vas taj predmet usmeri i natera da poželite da svoj dan učinite što savršenijim, ne samo vama, već i svima koji će doći.

Osmislite svoje fotografisanje

Neizostavan deo venčanja u današnje vreme je i odabir lokacije za fotografisanje, u cilju pravljenja profesionalnih snimaka koji će savršeno upotpuniti vaš poseban i dan i vaše uspomene vezane za njega. Parovi često biraju mesta koja su im draga ili od posebnog značaja, ali postoje neka mesta u Beogradu koja su čest izbor uovakvim situacijama.

Pa tako, među omiljene lokacije mladenaca u Beogradu spadaju nezaobilazni Kalemegdan, Ada, fudbalski i košarkaški stadioni, Knez Mihailova ulica, Železnička stanica, Botanička bašta, Savski ili Dunavski kej,  Skadarlija i Gardoš kula. Ova mesta su generalno dosta zahvalna za fotografisanje zbog dosta slobodnog prostora i prirodnog svetla, a često nije potreban nikakav prethodni zakup ili najava.

Naravno, vaš izbor uopšte ne mora da bude jedna od ovih javnih lokacija, već možete izabrati nešto intimnije poput kafića gde ste otišli na prvi sastanak, ili mesto za opuštanje koje ste voleli da posećujete vikendima.

Izaberite savršenu lokaciju

Kad birate lokal za svoj poseban dan, naravno da treba uzeti u obzir i praktične razloge poput lokacije gde se mesto nalazi zbog povezanosti sa delovima grada, izbegavanja saobraćajnih gužvi, veličine i maksimalnog kapaciteta koje može da primi.

sala za venčanje

Idealno bi bilo da počnete da tražite lokaciju što ranije, jer dosta zaista lepih mesta bude unapred bukirano, a ne želite da budete frustrirani što baš vi niste na tom spisku rezervacija. Neke od najlepših lokacija za venčanja su splavovi na rekama, koji osim fenomenalnog prostora nude i prelep pogled, a i neponovljivu atmosferu daleko od gradske vreve. Ovakva mesta često u sklopu prostora nude i uslugu celokupne organizacije.

Ukoliko planirate venčanje u crkvi, neke od omiljenih crkvi za venčanja su hram Svetog Save ili crkva Svetog Marka kod Tašmajdana, i zbog svoje lokacije, ali i kao najpoznatije i najznačajnije crkve u Beogradu. Ukoliko ne planirate da se venčate u crkvi, uvek možete da rezervišete matičara i obavite venčanje na samoj lokaciji koju ste odabrali, što može izgledati prelepo ako ste se odlučili za splav na reci sa pogledom.

Budite kreativni

Bilo da ste rešili sami da kreirate izgled prostora, ili ste angažovali profesionalca, uvek možete da izaberete neke bazične šeme boja i kakvog vajba želite da bude vaše venčanje. Planer venčanja će svakako uzeti u obzir vaše želje, a vi možete da se opustite što se tiče tehničkog i logističkog dela, i učestvujete u kreativnom.

Kada odaberete boje, cveće, stil torte, haljinu, sve ostalo dolazi mnogo lakše, daćete i svoj lični pečat, jer savšeno venčanje treba da izgleda onako kako ste vi zamislili.

Ne zaboravite da uživate i ne razmišljajte o tome šta može poći po zlu, jer sva priprema, ulaganje vremena i energije, ali i volje i kreativnosti prethodi planiranju vašeg posebnog dana, a kad taj dan i dođe, opustite se i budite srećni kao što i zaslužujete.