PREPORUKE ZA LUKSUZNA PUTOVANJA

Za sve koji „ne žale novac” kada je odabir elitnih destinacija u pitanju, postoji čitav niz uzbudljivih mesta koje nude neodoljiv spoj najlepših prirodnih blagodeti i savršene turističke infrastrukture.

 

Putnici koji za svoje avanture vole da odvoje veću sumu, znaju zašto to i čine. Usluga u ekskluzivnim hotelima, u apartmanima sa neverovatnim pogledom sa najboljim enterijerom i bogatim sadržajem kompleksa, neuporediva je u odnosu na konvencionalno turističko iskustvo.

Devojka gleda na Boku Kotorsku

Ukoliko ste u potrazi za premijum destinacijama koje nećete moći da zaboravite, ne morate otići na drugi kraj sveta. Naše podneblje nudi neka od najatraktivnijih mesta koja svake godine okupljaju sve veći broj turista sa svih kontinenata. Na kojim destinacijama na Balkanu ćete imati priliku da doživite vrhunski ugođaj koji ćete zasigurno želeti da ponovite u životu, otkrijte u nastavku teksta.  

Porto Montenegro – Raskošna lepota našeg dela Mediterana

Jedan od novijih projekata koji je najglasnije odjeknuo u svetu je luksuzna marina Porto Montenegro. Milijarderi iz svih krajeva sveta hrle u Bokokotorski zaliv gde već imaju svoje usidrene jahte. Porto se našao na top listi najboljih marina sveta, a to znači da je zauzeo poziciju ispred čuvene Grand Harbour marine na Malti i čuvene Ocean Poert Vell marine u Barseloni! Ovde svi posednici jahte mogu da usidre svoje pokretno bogatstvo čak i u slučaju impresivne dužine jahte koja ide i do 250 m.

Ipak, osim fascinantih podataka o marini koji Porto svrstavaju u sam elitni vrh, ono što ovaj dragulj Mediterana čini toliko posebnim su i svi ostali aspekti jedne destinacije. To uključuje luksuzne priobalske rezidencije, najbolje hotele, ekslkuzivni šoping i prvoklasnu zabavu.  

Nekretnine koje oduzimaju dah

Ako imate i na tren nedoumicu kako izgledaju najbolje nekretnine sveta, svoj odgovor možete pronaći na crnogorskoj obali. Luksuzni Porto Montenegro apartmani će vas ostaviti bez daha svojim izgledom, kvalitetom izgradnje, komforom koji pružaju i neverovatnim sadržajem rezidencija. U autenitčnom nautičkom okruženju, nalaze se elitne stambene jedinice koje se mogu svrsati u najisplativije investicije koje možete napraviti.

Svaka od stambenih jedinica, bilo da je u pitanju jednosobni, dvosobni, trosobni stan ili penthouse predstavlja poslednja arhitektonska dostignuća. Svako ko reši da ovde živi ili provodi vreme, na raspolaganju ima bazene, hotelske usluge u rangu od pet zvezdica, obezbeđenje i pogled na more kakav se retko viđa.   

Dragulj Jadranskog mora – ostrvo Hvar

Ostrvo Hvar koje se nalazi južno od atraktivnog Brača, jedno je od mesta koje brojem svojih turista svake godine obara nove rekorde. Duž cele obale možete osetiti miris borovine i lavande, a nadomak svakog restorana ćete od mirisa ribe na žaru imati uvek otvoren apetit. Ovo mesto je gotovo okupirano putnicima iz Velike Britanije, Italije i Slovenije, željnim avanture na ostrvu neprevaziđenih prirodnih lepota.

Hvar je poznat po belom kamenu, uskim ulicama i trgovima koji se mogu uporediti sa izgledom Dubrovnika. Ostrvo, sa jednom od najprijatnijih klima u ovom delu Evrope, gde rastu drvena stabla maslina i vinogradi, vam može pružiti sve boje i zvukove leta.

Ostrvo Hvar

Ipak i pored činjenice da je ostrvo mirna luka za sve koji žele da iskuse komadić raja, Hvar je popularan i kao jedno od najekstravagantnijih mesta na kojima možete potrošiti izrazito velike sume novca u zamenu za najbolju uslugu i zabavu.

Omiljena destinacija mlade elite

Ukoliko vas zanima kako izgleda noćenje koje vredi par hiljada evra, možete posetiti vilu Heraclea koja je ujedno barkoni spomenik kulture. Ovde postoje i jedni od najcenjenjih restorana sa izrazito skupim izborom specijaliteta čiji ukus ćete dugo osećati na nepcima.

Ujedno, ne sme se ne napomenuti zabavni aspekt ovog ostrva koji privlači mlade turiste. Naime, Hvar je poznat i kao hrvatska Ibica zbog neverovatno velikog broja žurki u letnjoj sezoni, kada rade klubovi u kojima boca vina može koštati više desetina hiljada evra.

Sinonim za luksuz – Portorož

Ko bi mogao da pretopostavi da će gradić u kom je smešteno svega par hiljada ljudi, postati jedno od najvećih turističkih centara u Sloveniji? Iako sasvim malo, ušuškano mesto gde imate priliku da se upoznate sa definicijom gostoprimljivih domaćina koji će učiniti sve što je u njihovoj moći da se ovde osetite dobrodošlo, ovo mesto je simbol turističke moći.

U piranskom zalivu leži jedno od najznačajnijih mesta kada je reč o balkanskom turizmu. Ovde postoji pregršt hotela, kockarnica, terena, noćnih klubova, a ono što bi spalo u domen gotovo neverovatnog je mali međunarodni aerodrom.  

Još iz vremena stare Jugoslavije, Portorož je poznat kao gradić u kom su se okupljala elitna društva: književnici, političari, slikari koji su bili nadahnuti lepotama i ukusima od najboljeg što Slovenija nudi. Ovde je smešten i kongresni centar koji je nadaleko poznat po salama koje mogu da prime i do 1500 ljudi.

Ipak, razlog zbog kog ćete se zaljubiti u Portorož je šetnja u vreme zalaska sunca kada ćete moći da uvidite sve lepote ove destinacije. Imate priliku da obiđete kazina koja su na nivou onih u Monaku, da probate gastronomske specijalitete u najfinijim restoranima na obali, ali i da otvarate flaše šampanjca u provoklasnim noćnim klubovima. Duž čitave obale ćete pronaći hotele sa najvećim brojem zvezdica koji će vam pružiti komfor o kakvom sanjate.  

Ono u šta ne morate da sumnjate ni na momenat je naš odabir luksuznih destinacija. Ukoliko još niste iskusili čari ovih slikovitih mesta, predlažemo vam da to učinite što pre, a sigurno je da se ovakvom odlukom nećete pokajati. Za sve koji teže sjajnim restoranima, brendiranim prodavnicama, najboljim hotelima u kombinaciji sa nepreglednim prirodnim bogatstvima, pomenute destinacije su najbolji izbor koji ove (i svake sledeće) godine možete napraviti.