ZAVEŠTANJE

Apel da se skupi novčana pomoć za manastir Svete Trojice – Bjele vode kod Ljubovije za otkup zemljišta i imanja pored manastira – Nastojatelj protosinđel Serafim (Petković) sa bratstvom manastira

 

Kada smo istinski zahvalni Bogu na darovima kojima nas je obasuo, tada nemamo vremena da od Njega tražimo bilo šta drugo. Tada jedva čekamo da kažemo hvala. Hvala ti, hvala ti. Vidimo nekog čoveka … hvala ti. Vidimo cvet … hvala ti. Vidimo čašu mleka … hvala ti. Za sve … hvala ti.

Tada takva radost dolazi u čovekov život, da čak i mnogi koji su nam najbliži to ne mogu da shvate. Šta je sad ovo!

Jednom mi je neko rekao kada sam bila u Engleskoj: „Šta se dogodilo? Zašto ste tako veseli?“

„Zato što sam živa i zato što vidim vas!“ ŽELIM VAM PRIJATAN DAN!

MATI GAVRILIJA

Dar i Novčana pomoć za manastir Svete Trojice - Bjele vode za otkup zemljišta imanja

Draga nam braćo i sestre, pomaže Bog,

Čuvši za vašu milostivost i sklonost srca da razume tuđe potrebe, obraćamo vam se sa nadom u Boga i Gospoda našeg Isusa Hrista sa molbom da nam u skladu sa mogućnostima i željama, pomognete u kupovini imanja koje se hitno prodaje a nalazi se neposredno uz naš manastir u Bjelim vodama.

Sve naše molitve i postupanja pa i ova namera o kupovini imanja doprinose našoj Crkvi kao zajednici u užem i širem smislu i kao takva je iskrena, i zato ste nam važni vi, kao vrlo bitan učesnik u našim sadašnjim potrebama, kao ktitor, dobrotvor ili priložnik. Kupovinom tog imanja zaokružili bi i upotpunili manastirski kompleks čime bi se stvorile mogućnosti za punoću manastirskog života i delanja a najvažnije je to što bi se izbeglo da se nečijom tuđom kupovinom sa nepoznatim korišćenjem tog imanja manastir okruži neprimerenim sadržajem ili neprimerenim postupanjima koja nisu u duhu naše pravoslavne vere i naše Crkve.

Gospod nam je rekao svima da ljubimo jedni druge. . .

To je Njegov amanet za sve nas , koji smatramo da smo Njegovi učenici. . .

A ljubav i milostinja je žrtva potrebna svima nama. . .

Zato nađosmo slobodu da vam se obratimo za pomoć kako bi smo zajedno lakše podelili naše poteškoće i neophodnosti, uz nadu i molitvu da Vam Gospod uzvrati svakim dobrom.

Naš manastir je sagrađen leta Gospodnjeg 2002-2005.g. Posvećen je Svetoj Trojici i slavi drugi dan Duhova a preslavljamo Svetu Petku 27. oktobra, čiji se pokrov moštiju nalazi u ovom manastiru od proleća l.g. 2007 i dobijen je u Jašiju u Rumuniji od Patrijarha Danila, gde se i nalaze mošti Svete Petke.

Manastir predstavlja duhovni centar jer smo svakodnevno posvećeni liturgijama, molitvama, ispovestima i savetima vernicima.

U našem manastiru se nalazi preko 150 čestica moštiju, od kojih neke jako blagouhaju i ponekad mirotoče kao [to sučestice: sv. Haralampija i sv. Panteleimona i sv. Zosima Tumanskog. Tu su i čestice: sv. Save, sv. Nektarija, sv. kralja Milutina, prepodobne Angeline Srbske i mnogih Srbskih, Ruskih i Grčkih svetitelja… i to nam daje snagu za naše još posvećenije molitve.

Ne želimo da ova molba za pomoć ide vama na štetu. Nemojte ići preko vaših mogućnosti.

Vašu pomoć možete dostaviti lično ili je uplatiti na naš račun 160-549775-42 kod Intesa banke.

Svaku Vašu ljubav i milosrđe prema nama nedostojnima, zapisaće Gospod u knjizi života, a posebno vas očekujemo u našem manastiru da se zajedno pomolimo. Želimo vam svako dobro u Gospodu.

Bjele vode, l.g. 2019, 10 jun, bratstvo manastira Sv Trojice Vaši molitvenici pre vaskrslim Gospodom, Nastojatelj protosinđel Serafim (Petković)!!!

POJAŠNJENJE: 

Na ovaj žiro račun, koji je specijalno otvoren sa blagoslovom Preosvećenog Episkopa našeg Lavrentija, primaju se prilozi samo za otkup imanja brata i ktitora našeg Karađorđa Ristanovića …

Drugi prilozi za potrebe manastira ili za EFEES grupu i dalje se primaju na drugi broj žiro računa 160-262955-15