STOP ZA DELOVANJE LEKA

Koje stvari zaustavljaju homepatski tretman. Šta prekida homeopatski lek po osnivaču homeopatije Dr Samuelu Hanemanu iz njegove knjige Hronične bolesti

Pravda za vegane! Jer, hronična bolest se ne da izlečiti bez veganstva.

A i generalno, savremena medicina ne leči baš sa uspehom hronične bolesti svojim lekovima, pa kada tome dodamo i medicinske preporuke šta da se jede, a to se sve svodi na mrsenje svim i svačim (mleko, jaja, meso, alkohol), lečenje hroničnih bolesti je nemoguća misija.

Šta prekida homeopatski lek i osnivač homeopatije Dr Samuel Haneman knjiga Hronične bolesti 

Medjutim, lek postoji. Uspešna terapija lečenje hroničnih bolesti otkrivena je još pre 250 godina i zove se homeopatija.

Homeopatija izaziva kontroverze kod neinformisanih i nekom drugom prilikom ću napisati nešto više o samoj disciplini, šta je dobro a šta loše kod nje, šta jeste a šta nije.

Danas, pišem o tome da je pre 250 godina osnivač homeopatije, Dr Samuel Haneman uspešno lečio i tada i sada neizlečive hronične bolesti uz pomoć jednostavnih homeopatskih lekova. Njemu je uspevalo a uspeva i danas dobrim homeopatama.

Kad se čita njegovo delo ostanete impresionirani koliko je čovek bio genijalan i daleko ispred svog vremena u svakom pogledu po pitanju razumevanja zdravlja i medicine. Takodje iznenadi vas njegovo razumevanje i šta prekida homeopatski lek i njegovo delovanje.

Nisu sve njegove tvrdnje opstale u potpunosti, za neke stvari je medicina našla objašnjenje jer on nije mogao bez savremene tehnologije da nešto vidi, za neke stvari za koje je osnivač homeopatije dao uvid kao što su mijazmi medicina nije još ponudila nikakvo objašenje, ali je u ono vreme medicinskog znanja Dr Haneman bio u mnogočemu u pravu.

I još tada, dakle pre 250 godina, napisao je da kada se leče hronične bolesti homeopatijom, tada se leči prvo mijazam, urodjena ili stečena slabost vitalne sile, te da pacijent koji je na terapiji NE SME DA UZIMA ŠTETNE STVARI koje je on nabrojao ovako:

BioImunitet kapi za imunitet

Šta prekida homeopatski lek – Dr Samuel Haneman knjiga Hronične bolesti 

Kafa, fini kineski čaj, svi ostali lekoviti čajevi, pivo sa neuobičajenim supstancama, likeri, sve vrste punčeva, čokolada, parfemi, mirišljava vodica, jako mirisno cveće u sobi, pasta za zube.

Začinjeni sosovi i supe, kolači i smrznuti dezerti, kafa i vanila.

Sirovi začini, povrće kao što je špargla, celer, zelen, dragun i sve vrste luka. (prekidaju dejstvo leka)

Stari sir, i životinjske masti (svinjska, guščija i pačija), svinjsko meso, mlado juneće i kisela jela, salate svih vrsta.

Tople prostorije, vunena odeća, dugo podnevno spavanje, čitanje sitnog pisma. (slabe vitalnu silu)

Bes, stresovi, kockanje, močvarni predeli stanovanja itd.

Sve ovo bi po mogućstvu trebalo izbegavati. Neke moje kolege zabranjuju daleko više besmislenih stvari kako bi namerno mučili pacijenta, iako to u mojim očima uopšte nije potrebno. „

– – –

Znači, meso i životinjske masti nisu dobre ako imate hronične bolesti! Napokon pravda za vegane!

Danas medjutim savremene homeopate imaju još širi spisak stvari koje prekidaju dejstvo homeopatskih lekova a koje nisu postojale u Hanemanovo vreme kao što su to kortikosteroidi, antibiotici, kvantna medicina itd – ceo spisak možete pogledati u tekstu Šta prekida dejstvo homeopatskog leka – Šta je zabranjeno u homeopatiji

Vredi pročitatio i razumeti oba teksta ako ste na homeopatskom tretmanu.

Zlatko Šćepanović