PRAKTIČNI UREĐAJI U PRODAVNICAMA TEHNIKE

U nastavku teksta saznajte kojih 7 uređaja za pripremu zdrave hrane možete pronaći u prodavnicama tehnike, a koji Vam olakšavaju i ubrzavaju pripremu obroka na kojima će vam organizam biti zahvalan!

 

Izgradnja zdravih navika je čest cilj velikog broja ljudi. Postoji mnogo razloga koji nas mogu dovesti do odluke da se zdravije hranimo, a najčešći od njih su regulisanje telesne kilaže, ubrzavanja metabolizma ili jednostavno – želja za ojačavanjem imuniteta

Prikaz raznovrsnog povrća koje koristimo za pripremu obroka u brojnim uređajima koje možete pronaći u prodavnici bele tehnike

Međutim, u današnjem vremenu u kom ljudi žive izuzetno brzim tempom, hraniti se zdravo predstavlja veliki izazov, budući da zdravi obroci često iziskuju više vremena za pripremu od nezdravih, a i ređe su dostupni na menijima restorana brze hrane.

Srećom, postoji veliki broj savremenih uređaja i aparata koji nam omogućavaju da na brz i lak način pripremimo zdrave obroke. Dobra vest za sve ljubitelje kupovine iz fotelje je da osim u prodavnicama, sve ove uređaje možete pronaći i online, jer Internet prodavnicu danas poseduje svaka dobro snabdevena prodavnica tehnike. 

#1 Blender – neizostavan deo svake kuhinje

Za ljude koji hoće da smanje unos rafinisanih šećera, kao i različitih alergena koji se mogu naći u većini obrađenih namirnica, moćan blender je idealna opcija. 

Blender će vam omogućiti da kroz razne šejkove i kaše, unesete u svoj organizam mnogo više voća i povrća na lak način, bez potrebe da trošite dragoceno vreme na pripremu istog, koja nekad može trajati veoma dugo.

Ovo je idealna prilika i za zaposlene ljude jer se blender, pored toga što pravi vrhunske napitke, može iskoristiti i za pravljenje doručka, odnosno šejka koji će sadržati sve potrebne nutrijente sa kojima možete započeti dan. 

Dovoljno je da ubacite jednu celu bananu, malo mleka, bobica, semeki, po koju kašičicu meda i za svega nekoliko sekundi dobićete veoma zdrav doručak, a najbolje od svega je što ćete za sve to iskoristiti samo jednu posudu

#2 Parna rerna  – odličan ukus sa svim vitaminima

Priprema hrane parom je najzdraviji način spremanja obroka, budući da ovaj način spremanja hrane, ne mora da koristi dodatna ulja ili masti

Korišćenjem parne rerne, termička obrada se u potpunosti obavlja na toplom vazduhu, odnosno pari. One funkcionišu tako što grejni prsten zagreva vodu i proizvodi paru u kojoj se namirnice kuvaju.

Ovakav način pripreme obroka ne ubija nutrijente, vitamine i minerale, a omogućava hrani da dobije odličan ukus, pa je iz tog razloga sve popularniji među ljudima koji žele da se hrane zdravo. 

#3 Sokovnik – zdravo rešenje za ljubitelje sokova

Kvalitetan sokovnik je neophodan uređaj koji bi svaki ljubitelj sokova trebalo da poseduje, ima u ponudi ga ima skoro svaka prodavnica tehnike. Postoje različite vrste sokovnika ali sve one imaju jedan, zajednički cilj, a to je da proizvode zdrav napitak bez dodatot šećera, konzervansa i pojačivača ukusa. 

Kao što smo već pomenuli, postoje razne vrste sokovnika sa različitim brzinama, u različitim bojama, a ima i onih koji štede energiju.  Na kraju dana, izbor je samo na vama, a mi vam savetujemo da izaberete model od kvalitetnog materijala koji se lako održava i čisti. 

#4 Ekstraktor hrane će vam omogućiti da izvučete maksimum iz svakog obroka

Ekstraktor hrane je nov uređaj koji se preko noći popeo na sam vrh nutricionističkih i fitnes trendova.

Najveća razlika između ekstraktora hrane i blendera je u tome što su ekstratkori opremljeni mnogo jačim motorima i oštrijim sečivima koja za veoma kratko vreme odvajaju, razbijaju i drobe namirnice koje se u njima nađu. 

Ekstraktor hrane omogućava korisnicima da na jednostavan način iskoriste sve sastojke koji se nalaze unutar hrane ali koji se ispoljavaju tek nakon što se hrana razgradi. Tek tada, hranljiva vrednost namirnica se znatno povećava. 

#5 Električni roštilj – Idealna opcija za sve gurmane

Savremena tehnologija se postarala da i gurmani koji vole tradicionalna jela sa roštilja dobiju zdraviju opciju. 

Prikaz lososa u tanjiru

Savremeni električni roštilji, ne samo da će vas spasiti od gomile obaveza koje iziskuje tradicionalna priprema roštilja, već i vode računa o vašem zdravlju. Oni su karakteristični po tome što imaju keramičke grejne ploče koje onemogućavaju lepljenje namirnica za njih, pa sve namirnice mogu pripremiti bez dodatnog ulja ili masnoće.

Ovi uređaji su veoma praktični i prenosivi, a takođe su prilično zahvalni kada je u pitanju njihovo čišćenje i održavanje.

#6 Dehidrator hrane – konzerviranje hrane nikad nije bio lakše

Aparat za sušenje hrane, odnosno dehidrator, je veoma popularan i praktičan uređaj kada je reč o konzerviranju namirnica. On iz namirnica uklanja višak vode i sve tragove vlage i na taj način onemogućava da se u njoj razviju plesni ili bakterije.

Dehidratacijom hrane, ne samo da se iz nje uklanja sva voda, već se i povećava njen miris, njena aroma ali i nivo šećera, pa se zato ovaj proizvod najviše koristi za voće. 

Dehidrirane namirnice iz ovog aparata su idealne za vakumiranje i odlaganje jer se njihov obim, prilikom ovog procesa, drastično smanjuja, a budući da je iz njih otklonjen sav višak vlage, one postaju imune na buđ i na bakterije.

#7 Mini pekara – napravite zdrava i ukusna peciva iz udobnosti svog doma

Aparati za pečenje hleba postaju sve popularniji među ljudima koji se bave fitnesom i zdravom ishranom jer pružaju opciju da na lak način i za veoma kratko vreme napravite pecivo koje u sebi neće sadržati obrađena brašna, konzervans ili pojačivače ukusa

Ovaj aparat će vam pružiti opciju da, pored malih peciva, napravite i ceo hleb do čak 1600 grama, a on će, koju god veličinu da odaberete, biti hrskav spolja a mekan iznutra i možete ga naći u svim bolje opremljenim prodavnicama tehnike.

Kvalitetna i zdrava ishrana nikada nije bila pristupačnija

Savremeno doba pruža savremena rešenja. Nagli razvitak tehnologije se u velikoj meri odrazio i na hranu, tačnije njenu pripremu, pa kvalitetan i zdrav način ishrane nikada nije bio jednostavniji, a ni pristupačniji. 

Veoma je dobra vest što danas imamo obilje dostupnih uređaja koji će vam omogućiti da brzo i lako pripremite kvalitetne obroke, a nadamo se i da će vas neki od njih inspirisati da počnete da se hranite zdravije.

Postoji mnoštvo razloga zbog kojih bi trebalo da se opredelimo za razvijanje zdravih navika u ishrani ali na kraju dana –  izbor da se zdravije hranimo zavisi isključivo od nas samih, naše volje i odlučnosti. Učinite da zdrave navike postanu vaša svakodnevica, a počnite od ishrane – organizam će vam biti zahvalan!