NAČIN MRŠAVLJENJA U JAPANU

Banane uglavnom svi vole, a to je samo jedan od razloga što je japanska dijeta s ovim voćem u glavnoj ulozi trenutno superpopularna u Srbiji.

 

Japanska banana dijeta nije komplikovana, jeftina je, a u zavisnosti od vaše težine, može vam pomogne da izgubite dva do desetak kilograma za manje od dve nedelje. Ok, ne zvuči kao velika garancija, ali zato se svi pozivaju na iskustvo kreatora ove dijete.

japanska dijeta

Naime, Sumiko Vatanabe, farmaceutkinja iz Osake, ovaj jednostavan plan ishrane osmislila je kako bi pomogla suprugu Hitošiju da ubrza metabolizam i izbori se sa viškom kilograma – i uspelo je, navodno je za samo nekoliko nedelja oslabio čak 17 kilograma. Par se pohvalio na društvenim mrežama, nakon čega je banana dijeta dobila ogromnu popularnost.

Važno je da za doručak jedete banane uz čašu-dve vode na sobnoj temperaturi. Možete da pojedete i više od jedne banane, ali ne preterujte, stanite kod prve ako vam je to dovoljno. Jedite ih sveže, nema kuvanja, zamrzavanja, a nema ni dodavanja jogurta ili muslija. Voda koju pijete i ostatak dana mora biti sobne temperature, nikako ne sme da bude hladna.

BioLaksativ biljne kapi za čišćenje creva, zatvor stolice i biljni purgativ klistir


Što se tiče ostalih obroka, ne postoje određene preporuke šta treba da jedete za ručak ili večeru, nema brojanja kalorija, a praktično ni zabranjenih namirnica. Važno je samo da jedete manje porcije i da se nikad ne prejedate. Stanite kada vam je najslađe i pokušajte da se držite zdrave hrane.

Dezerta ćete morati da se odreknete, a ne preporučuju se ni alkoholna pića, sokovi, kafa. Ako baš osetite potrebu za slatkim, posle 15 sati možete da pojedete rebro čokolade ili neku voćku.

Posle 20 sati se ne jede, ali bi idealno da završite sa obrocima već do 18 sati. Dijeta se drži sedam ili 14 dana.

Izvor: Srbija danas