ZAŠTITA OD VAKCINA

Da li postoji zaštita od vakcine za koronu i od nuspojave vakcina za one koji neće da prime vakcinu

Antivakseri (protivnici vakcina) imaju različite razloge zašto su protiv trenutnih vakcina protiv korona virusa. Neki od tih razloga imaju smisla, dok drugi nemaju. I mnogi se pitaju da li postoji zaštita od vakcine za koronu ako ne žele da je prime.

Postoji li zaštita od vakcine za koronu i nuspojave vakcina i Nautilus školjka

Nema smisla, na primer, bojazan da će nas vakcinom čipovati vakcinom za koronu. To su vlasti mogle da urade mnogo tiše, kroz redovnu vakcinaciju. Mi zapravo ne znamo da li smo već čipovani ili ne, pogotovo da li su čipovana sadašnja deca koja redovno primaju vakcine. Za čipovanje vlastima ne treba vakcina za koronu, mogu to uraditi neprimetno sa bilo kojom regularnom – da malo podignem stepen paranoje takvih antivaksera na viši nivo ili da shvate da je to bezumlje.

Oni pak smisleniji antivakseri razumno postavljaju pitanje o uticaju vakcine za koronu na opšti imunitet. A neka pitanja koja ih muče su očigledna i imaju smisla.

Na primer, promoteri vakcine, provakseri, kažu da nove Pfizer vakcine su samo jedna visokotehnološka supa, da su sastoci u vakcini bezbedni, maltene kao sastojci za „Bakin kolač“, kako jedna naša mlada naučnica Isidora duhovito objašnjava neupućenima šta je u njima – pročitajte ovde šta su sastojci vakcina.

E sad, u tim sastojcima za „Bakin kolač“ (sastojci vakcine) koji su navodno bezbedni, postoji nešto ili nekakav sastojak koji izaziva imune reakcije, pa se zvanično vakcina ne preporučuje onima koji imaju jake alergije – mogu doživeti nepoželjnu imunu reakciju. Neki od dobrovoljaca koji su već primili vakcinu su imali takve nepoželjne imune reakcije. Zato se pitaju da li postoji zaštita od vakcine za koronu da ne bi imali nus efekte vakcinacije.

To je normalno da vakcina može da izazove lošu imunu reakciju jer ona menja naš postojeći imunitet. Funkcija vakcine je da menja naš imuni sistem na bolje, ali kod nekoga to ode i na gore. Kod nekoga ta imuna promena dovede do preterane reakcije imuniteta, pa imamo visoku temperaturu, telesne šokove, nus pojave u vidu hroničnih autoimunih bolesti a kod neke dece i pojavu autizma – dete se prosto mentalno ugasi nakon dobijanja vakcine. Za to su najčešće bili okrivljeni adjuvansi u vakcinama.

Zvanična medicina i državne institucije kažu da su te nus pojave beznačajne i dešavaju se malom broju ljudi, iz neistraženih i nepoznatih razloga, odnosno da su toliko malo prisutni da opravdavaju primenu vakcina, što će reći da je veća korist nego šteta od vakcinacije, kad pogledamo statističke brojke.

S druge strane neko razuman i odrastao, ko se ne plaši korone, može reći da neće da primi vakcinu za koronu jer on lično procenjuje da to nije smrtonosna bolest – procenat umiranja je mali, te da mu je veći rizik od primanja vakcine i pojave mogućih štetnih efekata nego od oboljevanja, jer misli da su mu visoke šanse za oporavak ako se razboli od korone.

Ne ulazimo sad u raspravu oko toga šta znači opšta vakcinacija kao mera odgovornosti prema sebi i prema zajednici, sticanje imunitet stada, rizične grupe, jer je široka tema.

Sad, u dvoboju izmedju pojedinca i države, najčešće ovaj prvi nagrabusi i izgubi, to jest država ga natera da primi vakcinu.

Tako da će mnogi biti primorani da prime vakcinu iako to ne žele. I zato ih sad interesuje odgovor na pitanje da li postoji zaštita od vakcine za koronu. Za sve njih dva saveta u tom smislu, kako se zaštiti od vakcine i od nečega što ne žele.

Saveti su čista ludost, nemaju nikakva naučna uporišta, mogu biti plod divlje mašte ili pseudonaučne zaludjenosti, pa ih čitate na svoju odgovornost – baš kao što i vakcinu primate na sopstvenu odgovornost, ali ipak nemate izbora, morate da je primite kad država naredi.

KAKO SE ZAŠTITI OD VAKCINE – PRAVOSLAVNI PUT

U pravoslavnoj literaturi ima priča o tome kako je jedan arapski sultan pozvao bogougodnog pravoslavnog episkopa kod sebe i ponudio ga pićem koje je bilo otrovano.

Sveti Duh je obavestio pravoslavnog sveštenika o tome. Znajući to, episkop se kratko pomolio u sebi, prekrstio se i zakrstio krsnim znamenjem čašu sa otrovom i popio je.

I ništa se nije desilo, na zaprepašćenje sultana. Otrov nije delovao na sveštenika. Snaga Svetog Duha je neutralisala otrov.

Ali, ko od nas novokomponovanih vernika je veliki molitvenik i ima takvu veru da ga prati Sveti Duh i štiti od svega pa i od otrova?

Malo ko, zaista. Malo ko i poznaje ovakve priče iz Svetootačke literature.

Pa ipak, eto pouke koja nam stiže iz antičkih vremena – pomoli se, prekrsti se i zakrsti vakcinu ili mesto gde ćeš biti pelcovan.

Uostalom, pobožni ljudi se uvek kratko pomole pre obroka i zakrste hranu, ne zato što misle da je otrovna, nego da im hrana bude na blagostanje duha i tela.

Ko veruje, njemu se daje, ko ne veruje ….

HOMEOPATSKI PUT

Za one koji se nisu opravoslavili i još žive u nekom ateističkom ili njuejdž (new age) dobu, rezervna varijanta može biti homeopatija.

U tom smislu, homeopatski lek Tuja je nešto što se kroz literaturu i raspravu spominje kao lek koji poništava štetno delovanje vakcine, pre svega MMR vakcine. No, ne poništava delovanje drugih vakcina a za vakcinu protiv korona virusa još nemamo nikakvih saznanja.

Dakle, Tuju zaboravite.

Šta onda homeopate preporučuju?

Za sada ništa posebno. Neki vam kažu da ne uzimate vakcinu, dok vam drugi kažu da slušate preporuke struke i države. Svi kažu da budete na homeopatskom tretmanu za trenutne tegobe i to će vam dati viši stepen zaštite od korone.

No, šta da radi neko ko mora da primi vakcinu za koronu a plaši se nus efekata, i on radije ne bi, ali mora?

Evo jedan savet, ne pitajte me odakle je i kako sam došao do njega, ali ima smisla u homeopatskom smislu 🙂

Uzmite samo jednom homeopatski lek Calcarea carbonika 200C tri dana pre primanja vakcine i još jednom 3 dana posle primanja vakcine. Poželjno je ako možete uzeti jednom Calc carb 200C i 3 do 4 nedelje pre vakcine.

Može da posluži i Calcar Carb 30C ili M1 potencije ako nemate baš 200C. Manje ili više potencije leka nisu adekvatne za ovu namenu.

Zašto baš homeopatski lek Calcarea carbonika?

Evo malo opisa iz encikoopedije.

CALCAREA CARBONICA

Calcarea carbonica, skraćeno Calcarea carb., je homeopatski lek napravljen od srednjeg sloja oklopa školjki. U hemijskom smislu, Calcarea carbonica je nečisti kalcijum-karbonat, CaCO3.

A kalcijum je jedan od najzastupljenijih elemenata u našem telu pa je Calcarea posebno bitna za kosti i razvoj dece. Takodje je bitna i za poremećen imunitet kod alergija i astmi, kao i stanje srca.

Calcarea carbonica jedan je od tri najvažnija leka, zajedno sa Likopodijumom i Sumporom u ambulanti tradicionalnih homeopata, jer su sva tri antipsorična leka. Termin antipsorik izveden je iz Hahnemannove teorije mijazama.

U homeopatiji, mijazam je nasledna osnovna slabost ili predispozicija hroničnim bolestima. Hahnemann je smatrao da je najstariji i univerzalni mijazam, onaj koji leži u osnovi većine hroničnih bolesti koje pogađaju ljude, psorični mijazam ili Psora.

Definisanje leka kao antipsoričnog znači da je sposoban da izleči osnovni izvor konstitucionalne ranjivosti na bolesti. Budući da je Calcarea carbonica antipsorički lek, on je i polikrest.

Polikrest je termin koji se koristi za lek koji ima mnogo upotreba. Calcarea carbonica se koristi za lečenje različitih bolesti i poremećaja.

Kako posebno dobro Calcarea utiče na imunitet, osnovna je pretpostavka da će delovati i na delovanje vakcine na naš bazični imunitet u smislu održanja i zaštite istog 🙂

P.S.

LEGAL DISCLAIMER: Da ne bude zabune, homeopatski lek Calcarea Carbonica ne može da poništi funkciju vakcine za koronu, nema moć da je neutrališe i ne poništava antivirusno delovanje vakcine. Uzimanjem vakcine dobićete antitela i vaš imunitet protiv korone će se uspostaviti. Calcarea Carbinica samo služi da vas spasi dubljih poremećaja imuniteta i pojave štetnih nusefekata vakcinacije.