BOL U ZUBU I PRIRODNI LEKOVI

Zubobolja je uvek neprijatna, ali kad niste u prilici da rešite ovaj problem kod stomatologa, možete potražiti pomoć u svojoj kuhinji.

 

Ako vas je bar jednom zaboleo zub znate koliko to može da bude nepijatno. U međuvremenu, dok ne odete kod zubara, probajte sa domaćim lekovitim sredstvima da vam zubobolja bude pod kontrolom i smanji bol u desnima.

zubobolja

Karanfilić

Karanfilić sadrži lekovito ulje koje uspešno eliminiše bol. Žvaćite ga 2-3 minuta, a zatim isperite usta vodom. Analgetički efekat će trajati oko 3 sata. Takođe možete da nanesete esencijalno ulje karanfilića na pamučnu krpicu i stavite na bolno mesto.

So

Ovo je možda najjednostavniji način, a i so svi imamo u kući. Rastvorite kašiku soli u čaši tople vode i isperite usta.

Svinjska mast

Stavite mali komad svinjske masti između obraza i problematičnog zuba i držite 20 minuta. Trebalo bi da ubrzo započne svoje dejstvo.

Beli luk

Zgnječite čen belog luka, stavite na tampon od gaze i držite nekoliko minuta blizu problematičnog zuba.

Biogast kapi protiv helikobaktera i gastritisa

Nana

Skuvajte čaj od rifuznog čaja od nane, a zatim isperite usta.

Aktivni ugalj

Tableta uglja se izdrobi u prah i nanese na bolni zub. Sačekajte 3-5 minuta, a zatim temeljno operite zube i isperite usta vodom.

Jod

Stavite 4-5 kapi joda u čašu vode i isperite.

Krompir

Oljuštite jedan krompir, dobro ga operite i isecite tanko. Nanesite komade sirovog krompira na zub dok bol potpuno ne nestane. Da bi se pojačao efekat, krompir se može prethodno posoliti.

Izvor: Magazin Novosti