SREDSTVA IZ PRIRODE ZA KOSU

Ljudi koji imaju problema s opadanjem kose, isprobali su različite domaće lekove kako bi ubrzali njen rast i poboljšali stanje.

 

Veliki problem, međutim je da svaki pramen kose ima svoj životni ciklus koji sadrži različite faze. Uopšte, kad neko dostigne 30 godina života, rast kose postaje usporeniji zbog različitih faktora kao što su hormonska neravnoteža, stres i nepravilna ishrana. Kosa pokazuje koliko su zdravi vaš um i telo.

rast kose

Prirodni lekovi za rast kose

Na tržištu postoji bezbroj preparata koji su namenjeni jačanju kose, ali, poznato je da sadrže hemikalije koje, zapravo, mogu da izazovu mnogo više štete nego koristi. To znači da je na kraju najbolje da birate prirodne lekove za jačanje kose. Još bolja je činjenica da su ove vrste prirodnih proizvoda izuzetno jeftine i pristupačne, a većina sastojaka se može naći u kuhinji!

Aloe vera

Aloe vera je univerzalan lek koji je odličan kad je potrebna pomoć vašoj kosi ili koži. Tačnije, aloe vera pomaže u sprečavanju gubitka kose i jedna je od najboljih biljaka za rast kose. Kad se primenjuje direktno na kosu, ne samo da će sprečiti vašu kosu od opadanja, već će pomoći da vaša kose brže raste. Aloe vera deluje kao preparat koji čini kosu mekom i glatkom.

Da biste pripremili prirodni melem s aloe verom, jednostavno stavite dve kašike vašeg omiljenog šampona u činiju, zajedno s jednom kašikom aloe vera gela, dodajte kokosovo mleko i pola kašičice pšeničnih klica. Pomešajte sve zajedno i nanesite na kosu kao i obično.

Vitaminsko E ulje

Ovo ulje je s različitim antioksidantima. Ono ne samo da radi na povećanju telesne cirkulacije, već povećava cirkulaciju krvi u celom skalpu. Ako žudite za kosom koja je potpuno glatka i svilenkasta, jednostavno masirajte kožu glave ovim uljem i ostavite ga preko noći na kosi dok spavate.

Krompir

Ovo je hrana koja je bogata hranljivim materijama kao što su vitamini A, B, C, kalijum, gvožđe, kalcijum, fosfor. Zbog tog, krompir je odličan proizvod za rast kose, tačnije, za sprečavanje preranog pojavljivanja sedih vlasi. Ovo se može postići pomoću posebne mešavine.

Evo kako: Jednostavno uzmite sok od jednog krompira i sipajte u činiju. Dodajte mešavinu od jedne male kašike meda, malo vode i žumance. Pomešajte sve ovo zajedno i stavite na vlažnu kosu, ostavite oko pola sata. Kad prođe pola sata, operite kosu blagim šamponom. Ponovite ovaj postupak jednom sedmično kako bi vaša kosa ostala zdrava.

BioMind kapi protiv depresije

Sok od limuna

Sok od limuna se smatra jednim od najmoćnijih domaćih lekova za masnu kosu. Osim tog, sok od limuna se bori protiv peruti i pomaže da kosa postane potpuno sjajna i glatka, a, takođe, pomaže u cirkulaciji krvi u koži temena i sprečava opadanje kose.

Recept:

Pomešajte jednu kašiku limunovog soka sa dve supene kašike kokosovog ulja ili maslinovog ulja i ravnomerno umasirajte u kosu. Posle jednog sata, isperite kosu blagim šamponom. Ukoliko želite, ponovite ovaj postupak jednom sedmično.

Crni luk

Ova hrana je još jedna namirnica koja je izuzetno moćna za rast kose. Dok miris luka može biti izuzetno težak za mnoge ljude, to je nešto što ćete morati da prevaziđete ako želite da imate kosu koja je dugačka i lepa. Luk sadrži sumpor koji pomaže da se poveća formiranje kolagena u tkivima koja pomažu rast kose.

Recept:

Iscedite sok od crvenog luka i nanesite ga direktno na kožu glave i ostavite oko pola sata, a zatim operite kosu blagim šamponom. Ovo je još jedan proces koji se može ponoviti jednom sedmično.

Ovo su pet najboljih prirodnih lekova za rast kose, odaberite koji je najbolji za vas i gledajte kako vaša kosa raste, buja, i češalj će se radovati!

Izvor: Zenskimagazin.rs

Priredio: Velibor Mihić