Kako da se skine i ukloni urok, vradžbina, kletva, prokletstvo, dejstvo crne i bele magije i činodejstvo

Kako da se skine crna magija i prokletstvo

 

Kako da se skine crna magija, kletva, prokletstvo i činodejstvo

Zaštita od činodejstva i kako da se razmagnetišu magije, vradžbine i ukloni dejstvo uroka i kletve

 

Bogorodica Kazanska čuvena ruska ikona Bogomajke iz Kazana rusija

          Čudotvorna ikona – Sveta Bogorodica Kazanska

Postoji veliko interesovanje vernika i pagana kako da se neutrališe dejstvo magije, kako da se razmagnetišu činodejstva zlih duhova i ljudi na osobe. Mnogi s razlogom ili bez, veruju da su začinjeni, da je na njih bačena kletva i prokletstvo, da su pod dejstvom uroka, čini, da su vezani, da ih je neko prokleo. Dešavaju im se ružne stvari, privlače negativne ljude i energije, imaju nadnaravna iskustva. Misle da su pod uticajem crne magije i da prokletstvo leži na njima. Zbog toga mnogi traže pomoć belih magova, čitaju jeretičke knjige o magijskoj zaštiti, kupuju i kite se amajlijama, pokušavaju sami da bajaju.

Napominjemo i skrećemo ozbiljnu pažnju svima da su i crna i bela magija iz istog izvora, i da su štetne po čovečiju dušu. I ne smete ići kod magičara po isceljenje. Beli magovi i nazovi duhovni iscelitelji su samo druga strana istog novčića, djavolskog uticaja. I crni i beli magovi imaju samo jedan zadatak, da vas što više vežu za njihovu praksu i da vas kroz njihove rituale demoni koji vladaju njima duhovno okuju i zavladaju vama.

Upozoravamo da se ni pokoju cenu ne bavite ritualima i obredima po sektama, da ne prizivate duhove, da ne gatate, da ne odlazite vidovnjacima, vračarama, da ne gledate u šolju, u pasulj, da se ne bavite radiostezijom, geomantijom, da se ne igrate numerologijom, astrologijom, da ne koristite tarot karte, rune, ji djing, da ne obavljate rituale ljubavne magije, feng šui obrede u stanu, da ne ulazite u indijske i druge istočne sekte.

Ne dozvolite da bilo ko na vama vrši inicijaciju, bilo da je to bela gnostička crkva, masoni, rozenkrojceri, antropozofi, teozofi, reiki majstori, bioenergetičari, ne odlazite kod šamana, vračeva i magova, ne učite magiju i kabalu, ne podvrgavajte se hipnozi, regresiji, telepatskim metodama, ne bavite se indijskim i tibetanskim meditacijama, jogom, tantrom, budizmom, taoizmom, ni po koju cenu ne odlazite kod derviša i hodža po zapis – ko zna koliko snažnim negativnim uticajima možete sebe izložiti i upropastiti sebi život.

Ne posećujte paganske i jeretičke hramove, ne koristite se novokomponovanim i nepotvrdjenim molitvama, ne ulazite u novokomponovane kultove, ne čitajte senzacionalističku i bogohulnu literaturu, ne izlažite se filmovima punim demonskih prikaza i skrivenih rituala, ne povodite se za new age teorijama, za ateizmom i komunizmom, ne bavite se starim paganskim kulturama i verovanjima kao što su slovenska pra religija, vlaška magija, veštičarenje, druidski i egipatski obredi, i tako redom.

Sve ove metode imaju samo jedan cilj sa vama i vašom dušom – da vas zarobe i drže u svom svetu, pod uticajem demona i podnebeskog sveta duhova. I u svakoj od ovih metoda i grupa stalno dejstvuju zli dusi koji traže način da zarobe vašu dušu i razum, kako bi verovali i radili na način na koji oni to hoće. Čovek koji potpadne pod njihov uticaj nije svestan sopstvene opsednutosti, već veruje da ima prokletstvo i vradžbinu nad sobom.

Za sve one kojima treba pomoć prenosimo vam uputstvo za skidanje čini i magije iz knjige grčkog Arhimandrita Nektarija Moulatsiati-a a sve po blagoslovu jeromonaha Serafima, manastir Sveta Trojice – Bijele vode, Ljubovija.

 

Kako da se skine crna magija i prokletstvo. Kako da se razmagnetišu nečiste sile, negativne energije i magije oko vas

 

1. Obaviti čistu i vrlo detaljnu ispovest – od detinjstva do dana današnjeg

2. Da se posle prve takve detaljne ispovesti osoba ispoveda svakih mesec dana a i češće ako ima potrebe

3. Da se osoba pričešćuje što češće ali samo po blagoslovu duhovnika ili sveštenika

4. Da se ide nedeljom i praznikom u Crkvu na liturgiju

5. Svako jutro i svako veče da se čitaju jutarnje i večernje molitve i Psalm žive pomoći 90

6. Da se posle pročitanih molitava uzme malo nafore i svete vode (osim kada se pričešćujemo)

7. Da se poste svi višednevni postovi, kao i svaka sreda i petak da se posti

8. Da se pročita svaki dan Moliva i Akatist Svetom Kiprijanu (vidi dole priloge)

9. Da se često sveti voda u kući – jednom mesečno

10. Vodom iz manastira da se prska kuća svaki dan

11. Da se kadi kuća svaki dan i da bude upaljeno kandilo na Slavskoj ikoni domaćina

12. Svaki dan da se pročita jedna glava iz Svetog Jevandjelja (Novi Zavet) i jedna glava iz Dela Apostolskih ili Poslanice.

13. Da se iz sveg srca oprosti onima koji su nam to zlo učinili (ili mislimo da su ga oni učinili).

 

Arhimandrit Nektarije Moulatsiati

. . .

Molitva Svetom Kiprijanu je na linka Molitva Svetog sveštenomučenika Kiprijana protiv vradžbina, uroka i magije

Akatist Svetom Kiprijanu i Svetoj Justini – možete skinuti ovde Akatist Svetom Kiprijanu i Justini – Sveti Sveštenomučenik Kiprijan i Sveta Justina

Bogorodica Kazanska – tekst o njenoj slavi i čudima. 

 

175 Responses to "Kako da se skine i ukloni urok, vradžbina, kletva, prokletstvo, dejstvo crne i bele magije i činodejstvo"

 1. Anoniman  2. septembar 2014. at 22:20

  E hvala puno neki prijatelji Katolici su mi to preporučili,a posebno Padre Pia jer kažu on je kao i sv.Ante strah nečistih duhova.Mi Pravoslavni molimo i Krsne slave za razne pomoći.Vidim da imate iskustva i ovde na sajtu pročitao sam vašu priču,jel bi mi preporučili još neke molitve za zdravlje i protiv rđavih pomisli?Hvala unapred.

 2. Redakcija bloga  3. septembar 2014. at 09:14

  @ Anoniman

  Trebalo bi da svaki pravoslavni vernik zna da nijedan sveštenik neće blagosloviti pravoslavnog vernika da se moli katolićkom, protestantskom, budističkom molitvom i da se takva praksa smatra grehom jeresi.

  Sve molitve u Pravoslavnoj crkvi su blagoslovene dejstvom Svetog Duha kroz to što ih je On sam sačinio kroz reči ili pisanje svetitelja, ili su pak molitve usvojene i blagoslovene od strane Pravoslavne Crkve.

  Nemojte navlačiti na sebe gnev Božiji neblagoslovenim delima iz puke radoznalosti, sentimentalnosti ili koristoljublja, zato što vam je neko nešto preporučio.

 3. Martina  3. septembar 2014. at 10:13

  @ anoniman, Zato sam i napisala što sam napisala da redakcija neće to prihvatiti, s pravom, jer vam vaša vjera nalaže drugačije. Ne bih vam ništa preporučila, imate svoju vjeru i duhovnika :) Što se tiče vašeg pitanja, tu ni nema preporuke, mi molimo uvijek u pouzdanju i nema molitve po receptima za ovo ili za ono, svaka je molitva već sama po sebi usmjerena protiv sotone.Sakramenti i euharistija su najbolje sredstvo.“Moji“ recepti ne odgovaraju vašoj pravoslavnoj vjeri, slušajte svoje. Protiv rđavih misli se možete boriti s Kristom, kada dođu, pomislite na Isusa i zazivajte njegovo ime. Ispovijed, pričest, čitanje Božje Riječi. Molitva za koju me neće izgrditi redakcije je sigurno Očenaš, to je vrlo jaka molitva protiv sotone.Zajednička i istoku i zapadu.

  Ispričavam se ako sam navukla gnev Božji, nije mi to bila namjera, niti mi je srce u tom raspoloženju.Ali doći će dan kada će Gospodin suditi svakoga onoga koji je drugoga sudio.
  Nemam vam što više reći, ako netko od KATOLIKA upita neka pita.A vi se morate odlučiti kojoj vjeri pripadate.I koristiti ono što vam ona nalaže. Moja priča je svjedočanstvo, samo to.Ali sigurno nije usmjerana na to da zaključak bude tek da sam „jeretik“, neki mogu dublje vidjeti a neki se boje i srce otvoriti malo šire.

  Pravoslavni neka slijede svoju vjeru i savjete duhovnika.To je moj savjet.

  Prošlo je dosta vremena otkad sam svoju priču stavila, da me danas netko pita ne bih ništa ovdje stavila, ali ništa, kao da me nije ni bilo. Čovjek postaje pametniji i zreliji sa vremenom. I mudriji.

  Svako dobro.

 4. andja  3. septembar 2014. at 16:10

  Najlepse hvala za odgovor. Imala bih jos jedno pitanje posle mnogo citanja komentara na slicnim blogovima, da li citanje Akatista ima bilo kakve propratne negativne pojave, a ako ima koje su? I da li je za citanje Akatista obavezno potreban Blagoslov Svestenika ili se moze citati i bez njega? Isto tako nije mi jasno da li postoje neka odredjena pravila za vreme citanja, da li se svakoga dana cita ceo Akatist sa molitvama ili se 40 dana cita deo po deo? Ne bih volela da iz neznanja napravim neku gresku, zato Vas molim za objasnjenje. Svako dobro i od srca hvala!

 5. Redakcija Bloga  3. septembar 2014. at 17:39

  @ andja

  Ne postoje nikakve negatovne pojave pri čitanju Akatista. To je pesma hvale i molitva kroz koju se veliča život svetitelja i njegova žrtva za ljudski rod.

  Možete čitati i bez blagoslova sveštenika, ali je bolje da ga pitate i zatražite blagoslov, možda dobijete i još neku dušekorisnu pouku.

  Pravilo za čitanje Akatista je da se ta molitva čita stojeći pred ikonom svetitelja sa upaljenom svećom ili kandilom. Uvek se čita ceo Akatist, zajedno sa troparom i molitvama svetitelju na kraju.

  Zavisno od potrebe, neko je čita svakodnevno, neko jednom nedeljno. Nema ograničenja koliko dana treba da se čita. U nekim slučajevima su vernici čitali svaki dan Akatist skoro čitavih godinu dana, kada su molili za nekog velikog grešnika ili za veliku pomoć.

 6. andja  3. septembar 2014. at 19:44

  @redakcija bloga
  Veoma postovani, neopisivo sam Vam zahvalna na odgovorima, time su mnoge moje nedoumice razresene. Svako dobro Vam zelim.

 7. anoniman  3. septembar 2014. at 19:56

  Poštovanje oprostite ali svi smo bili isti do 1054. godine i Pravoslavci i Katolici.Evo jedan mladi sveštenik mi je rekao da slobodno mogu da čitam Padre Pia.I ako je svetac onda je svetac.Čemu nacionalizam?Dakle ja u kući imam ikonu sv.Ante i da li je greh ako se njemu pomolim?Moja baba je zavetovana na njegov datum i hvala Bogu i svetom Anti ozdravila je.Dakle ako je sveti sveti je.Pa i same Psalme je napisao Židov David i šta sad ako sam srbin ne treba to da čitam?Između ostalog molim se i srpskim svecima kao i Krsnoj slavi.Kad sam zadnji put bio kod oca Gavrila-Privina glava rekao mi je da najbolje čitam Molitvenik daza mene nema neko određeno molitveno pravilo.Čak je i pohvalio moju pobožnost. vama gospođo Martina se duboko izvinjavam nisam želeo da zbog mene imate neugodnosti,od srca svako dobro.Redakcijo zahvaljujem se i vama na molitvama svetog Kiprijana.Svako dobro.

 8. Martina  3. septembar 2014. at 21:49

  @anoniman,

  Ma kakve neugodnosti, to je već praksa :)

  Da mene pitate ja Vam kažem da vam ne bi ništa bilo.
  Kao što ni meni ništa nije ako se utječem u zagovor Vašim svetiteljima.

  Na koncu u istom su Kraljevstvu Nebeskom. Sigurno se gore ne prepucabaju tko je bio jeres :) nego zajedno slave Boga, tako i ja osjećam bogatstvo i vaše i naše vjere. Na kraju, mi smo si i najbliži koliko god nas htjeli staviti najdalje.

  Moj komentar je bio takav jer sam več naučila lekciju. Čak se i ne vrijeđam, ja sam ovdje gost, a ne želim srditi domaćina. :)

  Mir i dobro svima.

 9. Anoniman  3. septembar 2014. at 21:56

  Gospođo Martina verujte mi u Privinoj glavi,Lepavini,na Ostrogu bilo je isceljenih i muslimana i katolika.Ako vas zanimaju žitije nekih pravoslavnih slobodno recite,ili ako hoćete da se čujemo preko e-maila pa da popričamo.

 10. Martina  4. septembar 2014. at 10:05

  @Anoniman

  Ti iscijeljeni, muslimani i katolici, obratili su se na pravoslavlje?
  Samo pitam. Vjerujem u to, zašto ne.
  Hvala što ste dobrohotni, i susretljivi, nalazim kod sebe sve što mi treba, mogu se obogatiti duhovnošću iz vaše vjere, sigurno, ima dosta toga dobroga i što mi se sviđa, iako ima onoga što mi se i ne sviđa. Što se tiče komunikacije preko maila, nemojte me krivo shvatiti, više se ne upuštam u takve stvari. Biti otvoren za drugoga znači biti i izložen jako (duhovima). Ne savjetujem vam to. To zna biti i naporno, bez obzira na spol, a pogotovo s obzirom na spol, da nemate pojma kako vas može zli iskoristiti ako želite čak i neko dobro napraviti. Dobro je biti dobar, to je dobro. I dobro je poradi Krista činiti dobro, ali uvijek ulazite u jedan rizik, a o tom riziku nitko ne razmišlja, povede vas dobrohotnost. Ne bih previše o tome pisala.Zato postoje svećenici i sveštenici.

  Možete ostaviti poveznice (linkove) pa da pogledamo i ja i drugi, to je dovoljno.

 11. Anoniman  4. septembar 2014. at 12:43

  Martina evo odgovor na pitanje:Sveti oci na Ostrogu,u Privinoj glavi i Lepavini kažu da se nisu obratili u Pravoslavlje nego su po veri u Boga zadobijali zdravlje i sreću bez obzira na veru.U Albaniji postoji manastir sv.velikomučenice Marine i mnogi ga čak i muslimani posećuju i traže pomoć,od moštiju svete Petke srpske isceljeni su mnogi muslimani i svi oni koji imaju veru.A što se tiče e-maila možda je bolje ovako mislim da ste ipak upravu.Velika većina sveštenika preporučuje Psalme protiv zlih duhova,a kad sam bio zadnji put kod oca Gavrila u Privinoj glavi rekao je da to za mene nije obavezno i vidio je da ja pomoći Kiprijanove molitve teram zle duhove od sebe.Mislim da je kod svih nas važna i molitva za neprijatelje bez obzira na veru.

 12. anoniman  4. septembar 2014. at 13:08

  Evo odgovora gospođo Martina:Ti isceljeni katolici i muslimani po svedočanstvima manastira:Lepavine,Ostroga i Privine glave nisu morali da promene svoju veru.A što se tiče e-maila bolje je ipak ovako.

 13. anoniman  4. septembar 2014. at 13:09

  E izvinjavam se komentar na mom laptopu nije bio očitan pa sam dva puta napisao.Pozdrav i svako dobro.

 14. Martina  4. septembar 2014. at 13:38

  Hvala.
  Bolje je, bolje, vjerujte. :)
  Prije sam i sama na nekim katoličkim stranicama da bih nešto pitala tražila nečiji mail, recimo da je muškarac ta osoba, trebala sam nešto saznati…rekao mi je „a ne ne, opekao sam se, žao mi je“ i mislila sam da priča neke gluposti.

  Pa recimo da znam da to nisu gluposti. Borba oko Krista je uvijek boj, bitka za duše, i Zli se uvijek trudi upetljati u duhovno. Perfidno i lukavo. Da nitko ne bude kriv.
  Poslije se sam čupaš od posljedica navale duhova. To Vam ne želim, pogotovo ako niste u braku, (a ja jesam). Tim jače napada. A čak ni to više nije bitno, uvijek napada.Znate gdje Zli najjače napada? Preko misli, osjećaja i onda napada i tijelo. To se može dogoditi i najboljim kršćanima, i najrevnosnijim. Pa čak i kad se odričeš sotone i svih djela njegovih ne udaljuje se odmah. Zato je svećenik najbolji duhovnik, on je u zaštiti ipak većoj iako ni on kao čovjek nije imun na napade zloduha bluda, još kako samo oni o tome ne pričaju. Nego se bore, neki pokleknu pa ih čitav svijet osudi (primjerice katoličke svećenike jer se ne žene, celibat) oni koji sude nemaju pojma u kakvoj se borbi nalazi ta svećenićka duša. najlakše je osuditi. To je najlakše.

  Da ne mislite da imam nešto osobno i protiv Vas, samo jedna mjera opreza. Iako,možete razgovarati i sa ženskom osobom, pa mislite nema opasnosti, zapravo uopće i ne mislite o tome, i onda njeni problemi (duhovi ) obruše se na vas zbog osvete. Jednom prilikom jedna me ženska osoba (ide u crkvu) zamolila za neku pomoć da se javim…i što, ispadne da je nastrana. To sam odmah prekinula, imaš Krista, imaš Crkvu i tamo traži pomoć.

  Zato ne bih ničiji mail. Jer osvetnik vreba da proždre dan i noć.

  Bogu hvala sve na duhovnu izgradnju a ne na propast :)

 15. anoniman  6. septembar 2014. at 15:24

  Sve u redu gospođo Martina sve najbolje vama i vašim bližnjima od srca.Redakcijo i vama hvala na svemu,svako dobro .Sve najbolje čitaocima i svima.Savetujem vam svima umne molitve molite se kako znate i umete,molite se Bogu,Bogorodici i Svecima i želite svima što želite i sebi,svako dobro i veliki pozdrav.

 16. DEJAN GAJIC  20. septembar 2014. at 20:49

  JA SAM DRAGANA DEJANOVA MAMA,PISEM VAM JER SAMA NE MOGU DA SHVATIM SVOJE UKUCANE. OD MALIH NOGUA POSJECUJEM CRKVU I MOLIM SE BOGU. ALI DESILA MI SE TRAGEDIJA SA NEPUNIH 18. G. OTAC MI JE ZAKLAN U RATU OD MUDŽAHEDINA .NIDO DANAS GA NISAM SAHRANILA MOJ BOL JE VELIKI, ALI KAD SAM SE UDALA TA FAMILIJA NIJE VJEROVALA U BOGA PA SU ME DOSTA PUTA RAZGNJEVILI,ALI SAM JA I DALJE OSTALA VJERNA TVORCU NEBA I ZEMLJE. MOJ MUZ NE ZELI DA IDE U CRKVU I MENE ISMIJAVA , ZA NJEGA NEMA KAZE BOGA,STA JA DA RADIMS, NJI?NI DJECA NECE SAMNOM U HRAM.BOLI ME STO JE PUNO SVADJE U KUCI. JA CU I DALJE MOLITI SE BOGU JER MI DAJE SNAGU ZA NOVI DAN. STA MI VI PREDLAZETE ,CAK MI JE MUZ BRANIO DA IDEM U CRKVU . ALI JA TAMO NALAZIM UTJEHE ZA SVOJE BOLI. MOLIM SE DRAGOM BOGU DA SU MI DJECA ZIVA I ZDRAVA I DA IH IZVEDEM NA PRAVI PUT . NADAM SE DA CE TE ME RAZUMETI TESKO JE SAMOJ MENI DASE BORIM SA ZIVOTO. ALI NADAM SE DA CE MI BOG POMOCI. S POSTOVANJEM DEJANOVA MAMA DRAGANA

 17. vesna  20. septembar 2014. at 21:25

  Draga dragana mnogo mi je bilo zao kad sam procitala vas komentar mogu vam recida i ja imam velike probleme mnogo sta sam prolazivala sa muzem pa su sad i deca stigla da me muce sin mi se ozenio i dobio cerkicu mi smo je odgajili da bi onposle. Cetri godine izaso i nece kontakt sa nama to mije prvo djete. Nista mu ruzno nismo zgresili da bi nas mrzeo al je tu malo snajka malo moja svekrva cackala prste inapravile lom ja i muz i sin mladji placemo svaki dan molimo se idemo u crkvu i cekam boziju pomoc

 18. Martina  20. septembar 2014. at 23:56

  Ne znam može li pomoći ali i meni se suprug suprotstavljao da idem na svetu misu u Crkvu, jednom je rekao „ili Krist ili ja“, odgovorila sam Krist i otišla. Od tada mi nikada više nije branio da idem, čak bi me i pitao, „zašto danas nećeš na svetu misu, hajde idi“. (katolici imaju svaki dan misu da bude razumljivije)

  To vam se đavao buni, ali prestat će, koliko možete otiđite, kad ne možete molite kod kuće ili prikažite tu žrtvu na spasenje duše koja Vam brani. Može Vam se činiti da je još gore, ali tamo gdje borba tamo je i Krist, zato budite ustrajne.Jer đavao čeka da vas slomi da odustanete. Sve podnosite s mirom. Meni je tako bilo, još sam bila i bolesna.
  Prestat će. Ja sam suprugu stavljala u lonac u kojem sam kuhala blagoslovljenu vodu i sol, onako kako inače kuham, samo je sol blagoslovljena, (ne znam imate li vi to u pravoslavlju, vodu imate), kap vode. Nije mu valjalo jelo i ludio bi.Ali navikao se. U početku ga je bolio i želudac. I dan danas tako kuham i sve je u redu.
  Isto tako moj muž nije išao na misu, niti se Bogu molio ali evo uz mene ide i malo se moli svaki dan. Trebalo je proći dosta godina.
  Vjenčani ste u crkvi, Dragana, molite se za svoga muža. I za međusobnu ljubav. Ne bojte se,imate na svojoj strani Krista, ta on Vas je vjenčao,jači ste od njih.
  Žao mi je za ovo sa ocem što Vam se dogodilo.Strašno.I moj otac je umro, ali osjetim da je živ na nebesima, tako i vaš, nije mrtav, a tijela će se i onako preobraziti kad uskrsnemo.Tijela mogu ubiti ali ne i duh.A ne brinite vidjet ćete i to preobraženo tijelo na nebesima, svoga oca. Želim Vam svako dobro. I da vas Duh Sveti Utješitelj utješi.

 19. Redakcija Bloga  23. septembar 2014. at 23:26

  Kako da se izmirite sa ukućanima ili sa nekim do koga vam je stalo – duhovna pouka iz knjige Flavijan:

  Prekrstiš se i pokloniš se do zemlje izgovarajući seledeću molitvu:

  „Gospodi oprosti rabu/rabi Tvojoj … (ime osobe sa kojom ste u svadji ili mržnji), sve uvrede koje mi je u životu naneo/la. I meni oprosti,. mnogogrešnom/mnogogrešnoj, za sve što sam ja njenu/njoj učinila.“

  Pet puta ponoviti molitvu uz zemni naklon, tri puta u toku dana.

  Takodje, pročitaj i nekoliko psalama i posle svakog psalma reci:

  „Gospode Isuse Hriste! Oprosti njemu/njoj i meni, jer smo grešni!“

  Ovakvom molitvom se tera djavo iz sebe ali i iz druge osobe, a kad on ode, odlazi i mržnja, nepoverenje, gnev, bes, očajanje, depresija, napetost medju ljudima.

  5 x 3 dnevno, dan za danom.

 20. Martina  24. septembar 2014. at 01:10

  rabu/rabi ?

  Što ta riječ znači, znam što je u židovstvu ali nema smisla.

 21. Redakcija Bloga  24. septembar 2014. at 12:29

  Rab Božiji – ne rabin :-)

 22. Martina  24. septembar 2014. at 14:17

  Aha, rob Božji. Malo mi je više trebalo da shvatim, mi u hrvatskom nemamo tu riječ a nisam čula ni na srpskom.

  Hvala :) kod nas je tu duhovnost roba Božje ljubavi zastupao Louis-Marie Grignon de Montfort tj. Sveti ljudevit Montfortski (31. siječnja 1673. – 28. travnja 1716.) i to pa predanju Bogorodici, Mariji po njenim rukama Isusu.Osnovao je mušku redovničku zajednicu: Družba Marijinih misionara montfortanaca te laičku zajednicu Braća sv. Gabrijela. Duboko je štovao Djevicu Mariju.
  ( francuski katolički svetac, teolog, misionar, svećenik i pisac)

  Inače, u židovskom kažu „rabi“, ili „Učitelju“ pa nisam shvatila.

 23. Fan  24. septembar 2014. at 15:18

  Svaka čast za redizajn bloga. Jedina greška vam je „redovna rubrika“ koja nikako da se uklopi!

 24. sladja  30. septembar 2014. at 15:25

  moja dusa nema mira stalno patim i placem nisam sa nicim srecna, plasim se puno nervozna sam i tako dalje i u zadnje vreme sve vise i vise… izgubila sam svoj pravac neznam vise gde cu i kako cu :( neznam vise ko me da idem :( moji roditelji misle ja sam srecna i kad im kazem meni nije dobro pustite me nervozna sam onda pocnu da me nerviraju :(

 25. gordana  2. oktobar 2014. at 13:19

  molim vas da mi pomognete da vratim decka.

 26. John  14. oktobar 2014. at 21:25

  Sldja normalno se moli bogu, i obrati se nekome da ti savijete za život. Nemoj me pogrešnp razumijeti otiđi psihijatru i sjedi prazgovaraj sa roditeljima ,i raci im u ćemu je problem.

 27. katarina  17. oktobar 2014. at 18:49

  Moj dragi me je mjogo voleo I samo je odjednom prestso svakskvu komunikaciju bez razloga I ne pojavljuje se. Jako mi je cudno to.

 28. kobi  18. oktobar 2014. at 17:36

  Ja imam toliko molitava koje stalno izgovaram,isao do psihijatra mali milion saslusaju oni ali bi radije strpali sve nas koji i jesmo i niamo za tamo dakle jako jako lose takodje takodje svestenik lepo me saslusao pet minuta cisto eto tako ne mogu izgleda oni pomoci vec nesto sto je vezano za vraceve nazalost i zato ljudi idu kod njih treba samo pravog naci. Ja razmisljam sad vec i o tome . Moram prosto imam probleme sa migrenom pregleda sto iza sebe odradicu jos 50 barem,moram nisam se skroz istestirao sto zvog lekarskog pristupa tipa lecim ti depresiju bla bla los rad nestrucan. I posle se ljudi cude sto neko ode kod nekoga lekari ne lece,ne zele,svestenici nemaju vremena da slusaju a i ne tice ih se,jedino ti travari i sta ti ja znam sta rade pitanje je. Imao sam ribu koja je meni volela da pogleda u karte ovo ono dza bu nisam mnogo obracao paznju na to nisam verovao likusa kad zna oko tih gluposti sta li jos imali gadan raskid posle frke sa nekim likom koga sam znao. Inace sam vernik a u Crkvu saam poceo da idem posle raskida pa vi vidite.Svasta ljudi prave jedni drugima zato i jesmo propali narod sve sama propalica nazalost. Ocekujemo da nam svima bude bolje a svako svakome bode nozeve i ostalo.

 29. Spasa Spasic  9. januar 2015. at 22:01

  Braco i sestre u Jasenovcu se nalazi oko par stotina hiljada mostiju pobijenih i stradalih za Boga. A svetitelji kazu da djavo drhti od same pomisli na krv nevino stradalih mucenika. Tu se najbolje mozete Bogu pomoliti.

 30. anoniman  24. januar 2015. at 19:33

  Spaso Spasic imate i na Kosovu i Metohiji mnogo manastira,celo Kosovo polje je pokriveno krvi Svetih Mučenika Srpskih,od Svetog velikomučenika Lazara do današnjih mučenika.Bio sam u tom kraju kod Jasenovca i prošao kroz Jasenovac,ima kod mene u selu grobova ljudi koji su postradali u Jasenovcu.Imate kod Križevca manastir Lepavinu,sav taj kraj oko Zagreba,Karlovca pokriven je krvlju srpskih mučenika.

 31. Jelena  9. februar 2015. at 20:47

  Moje klupse drugarice idu kod nekog coveka koji sebe naziva bioenergicarom, kada sam ja dosla u ovaj klub ubedjivale su i mene da odem kod njega jer imam problema sa bubrezima, i kao on je rekao da dodjem … Otisla sam kod njega i plakala sat vremena, covek mi je rekao da nemam svoj stav, da sam losa osoba i jos svakave stvari, znao je mnogo stvari o meni koje ne zna niko na ovom svetu sem mene, rekao mi je da moram da dodjem na tri seanse da me procisti. Kada sam izasla rekla sam jednoj drugarici koja ide kod njega da vise necu da idem, pricala sam i sa svestenikom i on mi je rekao da ne idem.. one su se sve distancirale od mene, a cujem tako od nekih ljudi koji su bliski sa njima koliko i sa mnom da im taj bioenergicar govori jako lose stvari o meni, ne znam zasto bi taj covek pricao o meni uopste i dalje… ne znam sta da uradim htela sam da odem opet kod njega i da se verbalno obracunam sa njim, ne znam sta da radim …

 32. Redakcija Magazina  10. februar 2015. at 09:40

  @ Jelena

  I sami ste shvatili da je odlazak kod takvih osoba pogrešan izbor. Bežite od bilo kakvih bioenergetičara, iscelitelja, vidovnjaka, numerologa, gatara, samo će vam doneti bedu i probleme u život.

  I nemojte voditi računa o tome šta drugi rade i misle, čuvejte svoju dušu i zdravlje. To je mnogo dragocenije od mišljenja okoline.

 33. anoniman  10. februar 2015. at 18:07

  Poštovana Jelena nemojte više nikad da idete kod tog čoveka ni kod takvih ljudi jer za njih vredi ovo:LEKARU IZLEČI SE SAM.Ne znam da li si čitala Jevanđelje jer tamo Isus kaže da Satana Satanu ne može izgoniti.Imaš i u Žitijama Svetih primere:Sveti Lav Katanski molitvama je pobedio maga Ilidora,Sveti Teopemt je priveo maga Teonu ka veri,Sveti Jakov Zevedejev molitvama je porazio magove Hermogena i Filipa i obojicu ih je priveo ka veri,Sveta Justina je molitvama od sebe odagnala vradžbine i maga Kiprijana privela ka veri na kraju je Kiprijan postao slavni episkop,a posle toga i velikomučenik.Sveti Ilija je po Božjoj zapovesti u Starom Zavetu pobio 450 Valovih proroka,Sveti Mojsije i Aron vatreno su se borili protiv egipatskih vračara,ali i ostalih naroda koji su se bavili magijama.I u Mojsijevom Zakonu lepo piše:Vračari ne idi.Apostol Filip je maga Simona priveo ka veri,Sveti Apostoli Petar i Pavle su se pred smrt vatreno borili protiv maga Simona,Sveti Trifun mogao je izgoniti zle duhove,Sveti Patrikije borio se protiv Druidske magije.Dakle imaš toga jako puno za proučiti i savetujem ti Pravoslavni molitvenik i Žitije Svetih,moli se i Krsnoj slavi,Bogorodici,ako možeš čitaj i Akatiste.Idi u Crkvu kod svog parohijskog sveštenika ili u neki manastir zatraži savet.Što se tiče drugarica mi jesmo nesložan narod i u Žitijama Svetog Save,Svetog cara Uroša,Svetog Milutina i Dragutina,Svetog Lazara možeš da vidiš neslogu i nemir u narodu srpskom.Stoga se moli i Srpskim Svetiteljima za izmirenje,ali i da Gospod drugaricama pokaže pravi put.Čitaj i Bibliju i ne boj se ništa,samo hrabro.Svako dobro i veliki pozdrav.

 34. Martina  10. februar 2015. at 18:43

  Eh Jelena, bila si i sad to moraš ispovijediti, nema veze što više ne želiš ići, jednom si došla i ortvorila se i dopustila da ti se Zli približi tako. To hitno ispovijedi, sad će trebati vremena da se od toga po Božjem očistitiš, potraži svećenika vezano za to.

  Ne želim te plašiti, žene koje su išle na bioenergiju su dobivale rakove na dojkama. Znam dvije, jedna se okrenula Bogu i ozdravila a druga je koja je bila moja prijateljica nastavila dalje i odbila svako prijateljstvo samnom jer ja idem u crkvu.

 35. tanja  16. februar 2015. at 10:55

  igubila sam oba roditelja za 2 meseca…..ima porodicu dva sina i muza,muz je covek kog ja viise ne poznajem….postao je agresivan histerican i skrt ja radim i koliko se god trudim nemogu da zaradim dovoljno novca za zivot.uvek sve sto pocnem propadne….imam strahove nemogu da nocu sppavam postala sam razdrazljiva depresivna….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Security Code: