Kako da se skine i ukloni urok, vradžbina, kletva, prokletstvo, dejstvo crne i bele magije i činodejstvo

Kako da se skine crna magija i prokletstvo

 

SKIDANJE CRNE MAGIJE I UROKA

Kako da se skine crna magija, kletva, prokletstvo i činodejstvo. Zaštita od činodejstva i kako da se razmagnetišu magije, vradžbine i ukloni dejstvo uroka i kletve

 

Bogorodica Kazanska čuvena ruska ikona Bogomajke iz Kazana rusija

Čudotvorna ikona zaštitinica – Presveta Bogorodica Kazanska

Postoji veliko interesovanje vernika i pagana kako da se neutrališe dejstvo magije, kako da se razmagnetišu činodejstva zlih duhova i ljudi na osobe. Mnogi s razlogom ili bez, veruju da su začinjeni, da je na njih bačena kletva i prokletstvo, da su pod dejstvom uroka, čini, da su vezani, da ih je neko prokleo. Dešavaju im se ružne stvari, privlače negativne ljude i energije, imaju nadnaravna iskustva. Misle da su pod uticajem crne magije i da prokletstvo leži na njima. Zbog toga mnogi traže pomoć belih magova, čitaju jeretičke knjige o magijskoj zaštiti, kupuju i kite se amajlijama, pokušavaju sami da bajaju.

Napominjemo i skrećemo ozbiljnu pažnju svima da su i crna i bela magija iz istog izvora, i da su štetne po čovečiju dušu. I ne smete ići kod magičara po isceljenje. Beli magovi i nazovi duhovni iscelitelji su samo druga strana istog novčića, djavolskog uticaja. I crni i beli magovi imaju samo jedan zadatak, da vas što više vežu za njihovu praksu i da vas kroz njihove rituale demoni koji vladaju njima duhovno okuju i zavladaju vama.

Upozoravamo da se ni pokoju cenu ne bavite ritualima i obredima po sektama, da ne prizivate duhove, da ne gatate, da ne odlazite vidovnjacima, vračarama, da ne gledate u šolju, u pasulj, da se ne bavite radiostezijom, geomantijom, da se ne igrate numerologijom, astrologijom, da ne koristite tarot karte, rune, ji djing, da ne obavljate rituale ljubavne magije, feng šui obrede u stanu, da ne ulazite u indijske i druge istočne sekte.

Ne dozvolite da bilo ko na vama vrši inicijaciju, bilo da je to bela gnostička crkva, masoni, rozenkrojceri, antropozofi, teozofi, reiki majstori, bioenergetičari, ne odlazite kod šamana, vračeva i magova, ne učite magiju i kabalu, ne podvrgavajte se hipnozi, regresiji, telepatskim metodama, ne bavite se indijskim i tibetanskim meditacijama, jogom, tantrom, budizmom, taoizmom, ni po koju cenu ne odlazite kod derviša i hodža po zapis – ko zna koliko snažnim negativnim uticajima možete sebe izložiti i upropastiti sebi život.

Ne posećujte paganske i jeretičke hramove, ne koristite se novokomponovanim i nepotvrdjenim molitvama, ne ulazite u novokomponovane kultove, ne čitajte senzacionalističku i bogohulnu literaturu, ne izlažite se filmovima punim demonskih prikaza i skrivenih rituala, ne povodite se za new age teorijama, za ateizmom i komunizmom, ne bavite se starim paganskim kulturama i verovanjima kao što su slovenska pra religija, vlaška magija, veštičarenje, druidski i egipatski obredi, i tako redom.

Sve ove metode imaju samo jedan cilj sa vama i vašom dušom – da vas zarobe i drže u svom svetu, pod uticajem demona i podnebeskog sveta duhova. I u svakoj od ovih metoda i grupa stalno dejstvuju zli dusi koji traže način da zarobe vašu dušu i razum, kako bi verovali i radili na način na koji oni to hoće. Čovek koji potpadne pod njihov uticaj nije svestan sopstvene opsednutosti, već veruje da ima prokletstvo i vradžbinu nad sobom.

Za sve one kojima treba pomoć prenosimo vam uputstvo za skidanje čini i magije iz knjige grčkog Arhimandrita Nektarija Moulatsiati-a a sve po blagoslovu jeromonaha Serafima, manastir Sveta Trojice – Bijele vode, Ljubovija.

BioRelax biljne kapi za smirenje i nesanicu biljni lek za slabe živce

BioRelax biljne kapi za smirenje i nesanicu – narodni biljni lek za slabe živce i dubok san

Kako da se skine crna magija i prokletstvo. Kako da se razmagnetišu nečiste sile, negativne energije i magije oko vas

 

1. Obaviti čistu i vrlo detaljnu ispovest – od detinjstva do dana današnjeg

2. Da se posle prve takve detaljne ispovesti osoba ispoveda svakih mesec dana a i češće ako ima potrebe

3. Da se osoba pričešćuje što češće ali samo po blagoslovu duhovnika ili sveštenika

4. Da se ide nedeljom i praznikom u Crkvu na liturgiju

5. Svako jutro i svako veče da se čitaju jutarnje i večernje molitve i Psalm žive pomoći 90

6. Da se posle pročitanih molitava uzme malo nafore i svete vode (osim kada se pričešćujemo)

7. Da se poste svi višednevni postovi, kao i svaka sreda i petak da se posti

8. Da se pročita svaki dan Moliva i Akatist Svetom Kiprijanu (vidi dole priloge)

9. Da se često sveti voda u kući – jednom mesečno

10. Vodom iz manastira da se prska kuća svaki dan

11. Da se kadi kuća svaki dan i da bude upaljeno kandilo na Slavskoj ikoni domaćina

12. Svaki dan da se pročita jedna glava iz Svetog Jevandjelja (Novi Zavet) i jedna glava iz Dela Apostolskih ili Poslanice.

13. Da se iz sveg srca oprosti onima koji su nam to zlo učinili (ili mislimo da su ga oni učinili).

 

Arhimandrit Nektarije Moulatsiati

. . .

Molitva Svetom Kiprijanu je na linka Molitva Svetog sveštenomučenika Kiprijana protiv vradžbina, uroka i magije

Akatist Svetom Kiprijanu i Svetoj Justini – možete skinuti ovde Akatist Svetom Kiprijanu i Justini – Sveti Sveštenomučenik Kiprijan i Sveta Justina

Bogorodica Kazanska – tekst o njenoj slavi i čudima. 

 

204 Responses to "Kako da se skine i ukloni urok, vradžbina, kletva, prokletstvo, dejstvo crne i bele magije i činodejstvo"

 1. Мисирац  8. mart 2015. at 23:27

  Католици немају светитеље зато што су јеретици и отпали су од Цркве Христове да би се учланили у папину цркву. Немају мошти нити им се пали благодатни огањ на гробу Господњем. Сви смо Божија деца али нисмо сви у Истини. Једини светитељи које они „имају“ су они зајденички до 1054.

 2. ankor  2. maj 2015. at 17:27

  poceo sam da praktikujem gore navedene metode i mogu da kazem da se mnogo lepse osecam

 3. Biljana  12. jun 2015. at 23:31

  Sve sto ste naveli sam radila i uz to jos i isla na Ostrog, i u crkvu Svete Bogorodice, i na Svetu Goru i na Hristov grob u Jerusalim. Rezultat je bio sledeci:
  – izgubila sestru koja je bolovala od raka
  – njen suprug je dobio dva infarkta
  – njihova cerka je non stop bolesna i niko ne moze da otkrije sta joj je
  – ja sam dozivela slog i izgubila posao
  – svima nama se dogadjaju nejnegativnije moguce stvari. Pakao, pravi pakao, strava i uzas, Sodoma i Gomora. NISTA OD SVEGA OVOGA NE MOZE NIKOME NIKADA DA POMOGNE. KAD SE BUDE KONACNO OBELODANILA ISTINA DA BOG NIKADA NIJE NI POSTOJAO, SVE CE BITI MNOGO JASNIJE

 4. S..  13. jun 2015. at 13:53

  Da si ti ženo zaista verovala u napisano i u Boga, dobila bi pomoć. A pošto si sve formalno radila sa dušom bez vere, kako možeš očekivati pomoć.

  I ko zna kakvim si se stvarima bavila kad si puna zloduha da otvoreno bogohuliš, jadna ti duša.

  Toliko si „pobožna“ da nikada nisi ni pročitala priču o pravednom Jovu, da razumeš išta o Njegovoj pravdi i milosti.

 5. Marija  16. jun 2015. at 21:32

  Hej, S., njeno ime je Biljana, a ne „zena“. Koji to idiot SLEPO veruje? Ako je cak i u Jerusalem isla, znaci da je verovala. Tek kada joj Bog nije pomogao, izgubila je veru. Nemoj da mesas uzrok sa posledicom. Znaci, PRVO je verovala i molila za pomoc, POTOM, posto nije primila pomoc, izgubila je veru. Ne, ne protivurecim sebi iz druge recenice (o slepom verovanju). Bas i da nije celim srcem verovala, ko je moze kriviti? Dokaza o bozjem postojanju – nema. Ja verujem u Boga, nazalost ne znam da li on, ona ili ono postoji. Verovanje i znanje su dve veoma razlicite stvari.

  Biljana, zelim ti svako dobro.

 6. slatki  28. jun 2015. at 01:19

  Potpuno SE slazem SA mariju i ja verujem al poneki put gubim nadu i mislim da nisam jedini

 7. anoniman  13. jul 2015. at 22:59

  Gospođo Biljana žao mi je da ste tako loše prošli u životu, S. ti pitiš nju dali je pročitala priču o Jovu ja pitam tebe dali si pročitao 8.-mu glavu Jovanovog Jevanđelja?Onde se jasno vidi da Isus grešnici oprašta greh ja mislim da se kod gospođe Biljane radi o velikim dugovima predaka dok je toliko propatila u životu,gospođo Biljana molite se i za umrle mnogo kolko god možete,Apostol Petar u poslanici jasno kaže da smo na blaženi ako na pravdi stradamo možda se to baš na vas odnosi gospođo Biljana ne gubite veru u Boga,Isus je rekao:U svetu ćete imati žalost,ali ne bojte se ja sam pobedio svet.

 8. Adeellaa  18. jul 2015. at 03:09

  Ja jos nisam videla Muslimana koji se obraca za pomoc Hristu, ali svakodnevno se Hriscani javljaju za pomoc Hodzi i Allahu. Tacka.

 9. Blaga  18. jul 2015. at 09:27

  @Adeellaa : Ne samo da se muslimani obracaju za „pomoc“ Gospodu Isusu Hristu, vec prelaze krstenjem DOBROVOLJNO u Pravoslavnu veru. Znaci, bez sile, bez krvoprolica, SLOBODNO, RAZUMNO (ako se vera uopste moze „razumeti“). I to ne jedan, vec njih jedanaestoro, u mladim a i zrelim godinama (30 do 40 g.) …. Na ostrvu Hios, Grcka – maj 2015 …. Preuzeto sa interneta danas ! „Eleven Turkish citizens, among them a famous Turkish actor, were baptized in May 2015. The baptism was celebrated by the Metropolitan of Attica.

  The [original] 13 muslim men and women (between the ages of 30 and 40) were impressed by the beauty of the Orthodox monuments of the island [of Chios], and on their return to Turkey, they decided to read and generally learn about Orthodox Christianity.

  This led to them asking a priest to undertake their catechism with the intention of converting to the Orthodox religion.

  The clergyman, with the blessing of the Metropolitan of Chios, invited a veteran priest from Attica with whom the muslims jointly received catechism. The thirteen Turks made frequent trips to Chios, where the priests always awaited them for their catechism. This beautiful spiritual relationship lasted about three years!

  And at a certain point came the fullness of time. The catechists determined the catechumen Turkish citizens were ready to formally join as members of the Orthodox Church.

  So a few days ago, according to news sources, a church in Attica scheduled them for the Mystery of Baptism. Of the thirteen, however, only eleven made it to the font (five men, six women), after two failed to get a visa.

  Dozens of the faithful followed the Sacred Mystery, and respected the request of the Bishop and the newly-illumined to not capture the ceremony photographically.

  The name of the Turkish actor was not made public.“

  http://www.pravoslavie.ru/english/80735.htm

 10. isa  21. avgust 2015. at 07:39

  ha bog postoji nevernici porodi aspidini da nema boga ni ruke nebiste digli a ne pricali ko je od zemlje taj nije od boga ko je od duha on je bozji samo 144000 odabranih koji su u knjizi zivota je bog pozvo u raj od svih generacija a o bogu ja sam ga licno video fariseje crkvenjaci i lazni pororoci ko se drugi put nerodi nemoze uci u raj to vam je isus reko a drugo krstenje je vatrom a sto se tice boga ove sekunde vam tvorac vasdiljkenje ispituje srca i bubrega maaloverni

 11. isax  3. septembar 2015. at 00:11

  i sa vam kazem sina bozjeg su razapeli na zemlji ko neveruje dosao je po odabrane sta reci jovana krstitelja glava na tacni za trbusni ples zeneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nevernici tvorca vas i citave vasiljene kosmosa su razapeli malovernici jel da vam kazem kusnju na sionu dacu ti sve blago ovog sveta ako mi se poklonis isus je odbio najveceg zlotvora vasione bogu se klanjaj i samo njemu sluzi zanci da su ga zemljni razapeli i vi neverujete ustace brat na brata i zemlja ce se tresti sta je bilo u sfrj bivsoj jer ustao brat na brata jel se treese zemlja da imas zrno vere nebiste pricali da bog nepostoji necu vam reci zasto jel su napolju vuci i svako ko je protiv boga sudnji dan dolazi i onaj zan da mu je vreme kratko VI STER CRKVA BOGA NE MANASTIRI I CRKVE VI LICNO BEZ BOGA NI RUKU NEBISTE DIGLI VI STE NJEGOVA KREACIJA A NEVERUJETE E KAD JE TRECINU ANGELA ZAVEO A DA VBAS NA PLANETI ZEMLJI NEKUSA KRVNIK PROTIVNIK BOGA DOSTA SAM REKAO JER NEDJU VAMA IMA GRABLJIVACA I VUKOVA

 12. martina besker  3. septembar 2015. at 23:06

  Ja sam za Allaha.

 13. Marina  9. oktobar 2015. at 20:07

  Ja sam imala ozbiljnih problema sa crnom magijom i nacinima za uklanjanje crne magije. Citala sam ikustva na sledecem linku, i pronasla jako dobrog coveka koji se bavi time, pomogao mi je i preporucila bih ga svima! Takodje vam moze pomoci oko ljubavne magije i nacina da vratite voljenu osobu.
  (link je uklonjen jer vodi ka okultnim delatnostima vračeva)

 14. muskarac 29 godina  16. oktobar 2015. at 21:25

  opsela me je jedna zena iz komsiluka stara 60 godina ja imam 30 stalno imam osecaj kao da izgovaram njene reci kao da mi kontrolise zivot kao da mi upravlja zivotom mojim ona je negativna osoba i imam osecaj da ce mi upropastiti zivot zivim sa cetvoroclanu porodicu ja majka otac i baba
  zivim nekim zivotom ne bozna kakvim kvalitetnim sta predlazete da li je to ta magija

 15. Redakcija Magazina  16. oktobar 2015. at 21:39

  Muskarac od 29 godina bi mogao da počne da živi pobožno, da odlazi u crkvu, da se ispoveda, da posti, da se svakodnevno moli i sve to će otpasti od njega.

  Mag, vračara ili čarobnjak može da utiče na ljude koji su sujeverni, skloni grehu, koji žive nehrišćanski, jer su duhovno nezaštićeni.

 16. sasa  17. oktobar 2015. at 09:13

  hval

 17. prolaznik  17. oktobar 2015. at 22:37

  Za muškarca 29 g.:Shisir ilki džin je eroatno na as bačen to je rsta arapske opsednutosti,mnogi odlaze kod hodža u borbi proti tog zla,ali i kod Setitelja kad celiaju mošti,ljudi sašta pokušaaju najjednostaniji lek je molita za raskidanje neprijateljsta jer se shir,džin,sotona boji najipše imena Isusoog i samog Isusa si ostakli su manje išpe nemoćni osim ako se neki od Setitelja ne smiluje na as ali treba am pore sega jaka era i pobožnost,lutanje od mesta do mesta ne odi nigde ali redi probat.Eo kad eć pitate za saet to je oa moilita za razrešenje neprijateljstba:
  GOSPODE ISUSE HRISTE SINE BOŽIJI OPOROSTI SE ŠTO ZGREŠIH PREMA(IME) I OPROSTI (IME) SE ŠTO ZGREŠIH PREMA MENI.Čita se 15 puta uz 3 zekmna poklona sakkii dan,psalme:3,6,9,l90.91,l133,139,146.
  Molite i Akjatist Setog Kiprijana i Bogorodice Swecarice,mkanastiri Priwina glaa i crkwa Petra i Pwla u Stwama,SweteTrojice kod Ljuboije se bore proti činodejstaa molitwama pa odite tamo,čitajte Žitije Swetih:Jakoa Zewedejewa,Alimpija Stolnika,Trifuna,Benediukta Nursijskog,Sergija Radonješkog,Petke,Kiprijana i Justine,Mojsija i Arona,Ilije u toim žitijamka je iskazana boprba protiw zlih sila,glae iz Jwanđelja Markowog:1,5,7,9,Lk.8,Mt.8 su pokazana iscelenja od zlih duhoa i to čitajte ali obratite se duhwniku radi rukoodstwa nek was on wodi ja samo dajem poredloge,sretno.

 18. Inamar  24. oktobar 2015. at 21:58

  Majka me je mnooogo povredila, izdala, razocarala. Pokusavam da dokazem istinu da je veeliki manipulator i lazov ali ne uspevam, nazivaju me ludom i smeju mi se. Sanjam kako je ubijam, imam kosmare, svi oko mene a i ja sama osecam koliko sam negativna, zatrovana mrznjom i gnevom. Zelim da se izvucem iz svega ali kako?

 19. prolaznik  26. oktobar 2015. at 22:51

  za INAMAR:MOLITVA ZA RAZREŠENJE NEPRIJATELJSTVA:
  GOSPODE ISUSE HRISTE OPROSTI SVE ŠTO ZGREŠIH PREMA(IME) I OPROSTI SVE ŠTO(IME) ZGREŠIH PREMA MENI.UZ TRI ZEMNA POKLONA,NAIME MOLITVA SE ČITA 15 PUTA DNEVNO.Imam osećaj da niste hrišćanka i da ne molite puno pa evo vam ovo za početak,ako sam pogrešio obratite se Krsnoj Slavi za pomoć kažem ako nemate Krsnu slavu obratite se najbolje PRESVETOJ BOGORODICI.Sretno.

 20. milan  5. novembar 2015. at 22:06

  Za Biljanu:Biljana uz duzno postovanje,ko veruje u boga ne bi trebalo da laze i da ubedjuje ljude da nema vere i boga,mislim da si malo ogorcena zbog problema kojima se desavaju tvojim bliznjima.Ja sam bio na Svetu Goru i znam da tamo nemogu zene ici kako si ti to uspela i dobila blagoslov(blagoslov ili dijamantiri su ujedno viza za Svetu Goru)?

 21. lela50  26. novembar 2015. at 18:34

  Molim nekog ko mu je iskreno pomogao da mi da broj tel ili m-eil adresu….

  zivot mi je u totalnom haosu….napominjem vise puta sam prevarena pa molim za iskrenost…!

  Unapred zahvalna Lela50

 22. prolaznik  29. novembar 2015. at 00:41

  Lela 5o slušaj ovako ne veruj u te babske priče da će hodža ili astrolog ili neki čika Mika ili Žika rešiti taj problem tvoj u ljubavi koji imaš.Ako i jesi prevarena danas je to normalno jer ljudi previše gledaju porno filmove,evo recimo naš Beograd postao je grad bluda,tačnije novi Sodom,nema poverenja ni u ljubavi ni u prijateljtvu ni u braku međusobna mržnja,gnev,besomučenost i netrpeljivost da čovek ne zna ko mu je drug a ko vuk i svešteniku da kažeš problem on samo može da se pomoli za tebe i ništa drugo.Ne traži brza rešenja jer to vodi u propast i nemoj javno davati e-mail opasno je i to raditi,nego evo ti molitva za razrešenje neprijateljstva pomoću koje ćeš da se izmiriš sa osobama s kojima si u zavadi:OPROSTI ISUSE SVE ŠTO ZGREŠIH PREMA(IME) I OPROSTI (IME) SVE ŠTO ZGREŠIH PREMA MENI.Ako misliš da si pod dejstvom magije čitaj Akatist i molitve Svetog Kiprijana,naravno čitaj svaki dan Jevanđelje i Pravoslavni molitvenik,idi na Liturgiju kad možeš,za ljubavne priobleme moli se Svetoj Kseniji i Svetom Prokopiju i Krsnoj Slavi.Veoma su lepi Bogorodicini Akatisti:JA SAM S VAMA I NIKO NE MOŽE PROTIV VAS I BRZAPOMOĆNICA.Možeš i njih da čitaš,sve najbolje i sretno ako imaš pitanja reci.

 23. mmaria  3. decembar 2015. at 23:23

  Sestre i Braco, u toku je Bozicni post i ovim putem vas pozivam da uzdignete duse iznad tela, ocistite misli, prosvetite se i duhovno stabilizujete, u ime proslavljanja Boga i postovanja njegovih Svetitelja.

 24. kondor  29. decembar 2015. at 02:44

  molim za pomoc. isla kod numerologa i gledala u karte. Kaze da sam pod magijom. Radim molitve sv Petki, pijem vodu i jos 2 molitve, tek sam pocela dve tr i nedelje verujem da cu skinuti tu magiju ali zelim da cujem jos necije iskustvo i kako je sebi pomogao. dosta sam sugestivna donekle je dobro a donekle slepo verujem to sto cujem pa se puno opteretim na svoju stetu. nisam zlopamtilo ne bih nikom zlo nanela ali kkako ja da ojacam, da steknem pouydanje da veujem sebi i u sebe. mogla bis jos dosta da napisem ali za sada dovoljno molim za neciji iskren odgovor hvalla unapred

 25. Avicena  29. decembar 2015. at 10:12

  Kondore nesrećni, znaš li koji greh činiš idući kod numerologa, tih djavoljih saradnika?

  Poklanjaš poverenje nečistim silama i magijom demona isteruješ magiju, to će samo na zlo da izadje.

  I kako misliš da će Sveta Petka da ti pomogne ako ti malo tražiš pomoć od nje a malo od djavola i njegovih slugu, računajući u sebi šta će pre da pomogne. To je licemerje, ne mogu se služiti dva gospodara.

  Idi u crkvu, ispovedi greh bavljenja magijom, jer kada svoje poverenje poklanjaš numerolozima, vračarama i magovima i sam se time baviš, postala si sledbenik nečistih sila. Moli Boga i Svetu Petku da ti oproste takvu glupost i greh, da te uprave na pravi put pobožnog života a ne lutanja po stranputicama u kojima nečisti duhovi i njihove ljudske sluge vladaju.

 26. elviira  11. januar 2016. at 21:12

  Ja sam isla u Ostrog i usrdno se pomolila. Posle sam dozivela najvece dusevne patnje koje jos traju.

 27. D  18. januar 2016. at 23:13

  Kakvu sam ja veru imala.Godinama postila svaki post, sredu, petak ispovedala se, pricescivala, isla na Ostrog.Kako sam pocela s tim pocela agonija, godinama sve gore i gore brat, otac, majka nevolje razne,zlo nikad ne ide samo povede i drustvo.Okruzuju me samo bolesti i smrt.Pocelo od najblize rodbine umiru mladi, umrla mi majka mene spopale razne bolesti.Samo crno, jad i beda.Sta reci?

 28. ogi  5. februar 2016. at 18:54

  ĆAO SVIMA VIDIM TU IMA SVEGA I SVAČEGA VIDITE OVAKO ONO ŠTO U SRCU NOSITE NAJBITNIJE JE TO ŠTO JE U VAMA SVE ŠTO SPOLJA UTIČE I DELUJE NA VAS MANJE JE BITNO,MNOGO TOG I NEBITNO,OBILAZAK SVETIH MESTA JE LEPO I POHVALNO KAO I ČITANJE DUHOVNE LITERATURE,ALI BITNO JE DA LJUBITE BOGA I BLIŽNJEGA SVOGA I DA IZ SVEG SRCA MOLITE MOLITVU OČE NAŠ JER U TOJ MOLITVI SABRANE SU SVE MOLITVE.POZDRAV.

 29. lia  9. februar 2016. at 21:58

  Poz..I ja sam isla kod vracare da mi skinu crnu magiju kako kaze a onda kada sam bolje razmislila prestala sam ici .sada samo verujem u boga I nikakve vise magije.molim boga za oprostenje

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Security Code: