CENTRI ODLIČNIH ZABAVA

Srpska prestonica, Beograd, nadaleko je poznata kao centar dobrog provoda, pa ga je čak magazin Lonely Planet svrstao na listu svetskih destinacija gde se očekuje najbolji provod.

 

Splavovi, klubovi, kafane i kafići postali su svojevrstan brend ovog grada, posebno jer posetioci stiču utisak da ovde žurka nikada ne prestaje. Pritom, za svakoga se može naći ponešto, bilo da tražite poseban žanr muzike, ili vas mami ambijent i atmosfera. Evo zašto je noćni provod u Beogradu toliko dobar.

Uživo svirka u klubu

U Beogradu se svakog dana, i u svako doba dana i noći, može naleteti na zanimljive sadržaje, pa makar i slučajno, u čemu leži njegova najveća čar. Ukoliko razmišljate gde ćete izaći večeras, ili želite da isplanirate svoj put i provod u ovoj metropoli, predstavljamo vam centre najboljeg provoda u Beogradu.

Nadaleko poznati beogradski klubovi

Gotik, Kasina, Stefan Braun, samo su neka imena čuvenih Beogradskih klubova za ljubitelje domaćeg zvuka, gde je provod od jutra do sutra zagarantovan, o čemu najbolje svedoči činjenica da ovi klubovi imaju svoje stalne goste već godinama. Ukoliko ipak malo više volite nešto tvrđi zvuk elektronske muzike, uživaćete u provodu u klubovima Hype i Brankow, u kome su nastupali mnogi svetski poznati didžejevi, i koji kontinuirano dovode najveća imena svetske elektronske scene.

Klupsku atmosferu na još viši nivo diže veliki broj popularnih beogradskih splavova, koji su najživlji leti i koji su centar noćnog provoda u ovoj sezoni. Ovde vas blizina reke hladi od užarene atmosfere splavova poput popularnog Freestyler-a, Laste i River-a. Beograd je toliko bogat klubovima da ih možete naći u svakom delu grada i birati onaj koji biste posetili na osnovu muzičkih preferencija, ili loacije, ali sve u svemu, da naglasimo ponovo, za svakoga ima ponešto.

Prestoničke kafane – omiljeno stecište boema

Beogradske kafane nadaleko su čuvene kao jezgro boemskog života celog regiona, a mnoge od njih su ušle u istoriju kao mesta gde su mnogi, novinari, umetnici, pesnici nalazili inspiraciju za svoja dela (pa čak ih i pisali).  Danas se u Beogradu stalno otvaraju nove kafane, svedočeći kako o tradiciji grada, tako i tendencijama mladih da očuvaju ovaj jedinstveni vid provoda.

Kada je reč o kafanama, zauvek najpopularnije i najposećenije su one u Skadarliji, koja pored mnoštva kafana sa vrhunskom klopom i tamburaškim orkestrom, nudi i onu vanvremensku boemsku atmosferu, kojoj je teško odoleti.

Kafane u Beogradu su toliko popularne, da je, ukoliko se odlučite za ovaj vid provoda, dobra ideja da rezervišete sto unapred, kako vam zagarantovano dobar provod uz zvuke tamburaša i kvalitetnu kapljicu ne bi izmakao. Obavezno posetite Gradsku Kafanu i Konobu Akustik za autentični doživljaj prestonice.

Pivnice Beograda za najbolji warm up na svetu

Kako pivska i scena kraft piva doživljava svoj uspon u Srbiji, pored mnogobrojnih festivala kraft piva, u prestonici niče sve veći broj uslužnih objekata koji su specijalizovani za ovaj mnogima omiljeni napitak, ili čak služe isključivo njega, pa su tako pivnice postalo još jedno od mesta gde vas očekuje vrhunski provod uz vrhunski izbor piva.

Nebrojeno mnogo vrsta piva možete okusiti u pivnici Samo Pivo, smeštenoj u Balkanskoj ulici, a ukoliko želite celokupan doživljaj uz pivo i kobasicu, posetite mesto koje se zove upravo Pivo i Kobaja. Ljubitelji opuštenog provoda znaju da su i Pivnica Pub Princip, i Republika Pub smešten na Konjarniku stecišta najboljeg zagrevanja u gradu, ali i provoda samog po sebi.

DJ mikseta

Obilje restorana sa najboljom klopom

Restoranska scena Beograda jedna je od najbogatijih na Balkanu. Od restorana lokalne kuhinje, tradicionalnih specijaliteta, pa sve do kulinarskih specijaliteta najrazličitijih svetskih kuhinja, srpska prestonica pokriva sve potrebe i ukuse.

Mesta koja definitivno ne treba da propustite su restoran Manufaktura za najbolje specijalitete balkanske kuhinje i restoran Kalemegdanska terasa koji vam neće ponuditi samo odlične ukuse, već i predivan pogled na tvrđavu, grad i reku. Restorani kraj reke odlikuju se i tim da u večernjim satima postaju središte odličnog provoda, kada se čitav restoran preobražava u klub, pa se tada provod nastavlja do duboko u noć.

Kvalitetni kafići na svakom koraku

Za one sklonije da veče provedu u zanimljivom razgovoru sa prijateljima, ponuda kafića u Beogradu ne manjka, jer se bukvalno nalaze na svakom koraku, u svakom delu grada. Ako želite zanimljiv ambijent i najneobičnije ukuse rakije, posetite kafić Blaznavac, a ako hoćete da osetite pravi duh Beograda, čujete odlične svirke i potencijalno upoznate ljude sličnih interesovanja, obavezno odredište za vas je Cetinjska ulica gde se okuplja najveći deo urbanih mladih beograđana. Ukoliko ste ljubitelji neobičnog enterijera posetite kafić Vila Maska, a za opuštanje u džez zvucima idealan izbor je Jazz bašta.

Do sad ste shvatili da, kada je provod u pitanju, Beograd nikada ne spava. Iz dana u dan niču novi klubovi, kafane i kafići nudeći sve raznolikiju muziku, sve zanimljivija i kvalitetnija pića i mameći sve veći broj posetioca i turista, u odličan ambijent žurki koje traju do zore.

Ovaj užurbani grad i u aspektu provoda objedinjuje moderno i tradicionalno i na najbolji način prikazuje duh gostoprimljivog naroda, uvek spremnog da zapeva i zaigra. Ukoliko planirate da ovog vikenda zaboravite svakodnevne brige, u prestonici vam je provod zagarantovan, zato rezervišite mesto u svom omiljenom lokalu i uživajte do zore!