HRONIČNA BOLEST I HOMEOPATIJA

Da li se hronične i autoimune bolesti mogu izlečiti ili samo zalečiti i držati pod kontrolom? Kako se leče hronične bolesti homeopatijom?

Verujem da svako od nas ima pored sebe ili zna nekoga ko ima hroničnu bolest, a verujem da mnogi od nas i samih imaju neku sitniju ili krupniju hroničnu bolest tipa hroničnog sinusitisa, zujanja u ušima, gljivica na noktima.

Idu li Hronična bolest i homeopatija - Kako se leče hronične bolesti homeopatijom

Do sada sam jedini smislen odgovor po pitanju hroničnih bolesti kao što su artritis, reuma, psorijaza, diabetes, astma, rozacea, migrene, ms, celijakija, giht, epilepsija, psihoze, parkinson, alchajmer, alergije, kondilomi, bradavice, vene itd nalazio kod mnogih lekara naturopata.

Mnogi od njih su tvrdili da je isceljenje moguće uz neke prirodne terapije – sirova hrana, detoksikacija, lekovito bilje, specijalna dijeta, ispiranje citrusima, sve terapije mahom bazirane na specifičnoj ishrani i stilu života. I bilo je tu uspeha, mada je trebalo dosta truda.

Ali, pokazivalo se da i u slučaju ozdravljenja ako se promeni stil života koji je upražnjavan za izlečenje, ako se vratimo starim navikama, da se bolest često ponovo vraćala.

S druge strane klasična medicina je napravila fantastične lekove koji su držali simptome bolesti pod kontrolom, brzo su delovali i ljude su „opravljali“ da bi mogli normalno da funkcionišu.

Ali, klasična medicina je malo koga iscelila od hroničnih bolesti. Zaista je malo koga iscelila.

Za sve bolesti koje sam gore naveo, a hroničnih bolesti ima mnogo više, medicina nema leka koji isceljuje, ima samo lekove koji uspešno smiruju bolest.

Pošto nikada nisam razmišljao o hroničnim bolestima, i tome da su neizlečive, jer se svima nama nekako čini normalno da se artritis ili astma ne leče, nego se sa njima živi uz pomoć lekova, bio sam ne malo iznenadjen kada sam čitajući Samuela Hanemama, osnivača homeopatije, shvatio da se hronična bolest može izlečiti homeopatijom.

Da se ne zavaravamo, ni lečenje homeopatijom nije lako ni brzo, niti se može raćunati na uspeh ako nemate dobrog homeopatu ali je potpuno vraćanje zdravlja, iliti isceljenja, moguće.

Da, moguće je.

P.S. Osnivač homeopatije Dr Haneman je tvrdio i potvrdjivao kroz praksu hiljada izlečenih od hroničnih bolesti da je podloga za hroničnu bolest naša stečena ili nasledjena slabost koju je on nazvao Mijazam. To je slabost vitalne sile uzrokovana nekim potisnutim bolestima koje je neko u našoj predačkoj liniji preležao ili koje smo sami dobili.

Tri glavna mijzama postoje – Psora (preležane bolesti kože, šuga, guba, prišt), Sifilis (preležana polna bolest) i Sikotični mijazam (preležana polna bolest Gonoreja, Triper).

Kad se izleči osnovni i prateći mijazmi ako ih ima, hronična bolest nestaje kao i mnogi drugi simptomi koji postoje. .

—–

Hronična bolest i homeopatija – izvod iz Hanemanove knjige Hronične bolesti

Šta možemo izlečiti i koliko brzo homeopatijom?

Možemo biti sigurni jedino u potpuno iseljenje akutnih i interkurentnih bolesti (onih koje se pojavljuju sa vreme trajanja nekog stanja).

Bolesnik s razlogom od svog lečnika može tražiti ispunjenje Celziusovog stava „Cit, Tito et Jucune“ (Brzo, potpuno i ugodno), ali od homeopatskog lečnika može s pravom to očekivati u slučaju akutnih bolesti kao i samostalnih medjubolesti.

Priroda ne dozvoljava ubrzanje isceljenja hroničnih bolesti!

Ali što se naročito tiče „cito“ (brzo), tj ubrzavanje izlečenja, to priroda stvari zabranjuje, bar kod starih hroničnih bolesti.

Za isceljenje dugotrajnih hroničnih bolesti koje su trajale 10, 20 ili 30 godina i nisu bile pogoršane alopatskim tretmanom (jakim lekovima) potrebno je najmanje 1-2 godine, uz najbolji homeopatski tretman i najbolji način života pacijenta.

Isceljenje je brže što je osoba mladja i snažnija (ima jaču vitalnu silu).

Za izlečenje velikih hroničnih bolesti koje traju 10, 20, 30 i više godina (ako nisu bile pogrešno lečene neumerenim alopatskim lečenjem ili što je često slučaj, pogrešnim lečenjem dovedene do neizlečivosti) može se reći da je brzo, ako se postigne iscljenje u toku jedne ili dve godine.

Ako se kod mladjih, snažnih osoba to postigne za polovinu vremena, onda se mora računati da će se kod starijih osoba, čak i pri najboljem lečenju od strane lekara i najtačnijom poslušnošću od strane pacijenta i njegovih najbližih, tome morati dodati značajan period više za isceljenje.

Takodje će se smatrati razumljivim da bi tako dugotrajna (psorična) hronična bolest, čiji prvobitni mijazam je imao toliko vremena i mogućnosti da uplete svoje parazitske korene u sve pukotine nežnog životnog zdanja organizma, morala, osim najprimerenijeg lekarskog postupka, pažljivog životnog reda i poslušnosti i strpljenju bolesnika, imati dovoljno vremena, kako bi se ovaj mnogoruki, dinamični polip (mijazam) u svim njegovim delovima uništio, šteteći samostalnost organizma i njegove snage.

U toku dužeg homeopatskog lečenja snage bolesnika trebaju stalno jačati sve do dostizanja normalnog stanja. Bolesnik ne treba uzimati takozvane lekove za jačanje (imuniteta, snage, krvotoka).

U toku dužeg antipsoričnog lečenja snage bolesnika se moraju stalno povećavati – i to već od samog početka pravilnog lečenja i rasti sve do ozdravljenja i dostizanja normalnog stanja.

Te snage se pojačavaju tokom celog lečenja bez upotrebe i najmanjih takozvanih lekova za jačanje i same po sebi ponovo rastu do mere kada se život oslobadja od neprijatelja koji ga je izjedao.

Dr Samuel HanemanHronične bolesti